Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Döntősök az NMSK kézilabdázói

Döntősök az NMSK kézilabdázói Sport

Pénteken és szombaton Csíkszeredában bonyolították le az országos minikézilabda-bajnokság egyik elődöntőtornáját, ahol két háromszéki együttes, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub és a Sepsiszentgyörgyi ISK is érdekelt volt. A kétnapos turné végeztével a kézdivásárhelyiek bejutottak az ország nyolc legjobb korosztályos csapata közé.

 

A nyolc elődöntőző lánycsapatot két csoportra osztották, az A-jelűben az NMSK mellett a Kolozsvári Jövő, a Máramarosszigeti Genius és a házigazda Csíkszeredai VSK kapott helyet. A Sepsi ISK a B-csoportba került olyan ellenfelek társaságában, mint a Nagybányai Phoenix, a Marosvásárhelyi Pegasus és a Nagybányai 2-es számú ISK.

A Szász Csaba által irányított Nagy Mózes Sportklub első csoportmeccsén 18-20 arányban alulmaradt a Csíkszeredai VSK-val szemben, majd magabiztos, 17-9 arányú győzelmet aratott a Kolozsvári Jövő felett. Harmadik csoportellenfele, a Máramarosszigeti Genius nem jelent meg a turnén, így a Nagy Mózes SK egy megnyert és egy elveszített mérkőzéssel a második helyen végzett csoportjában a csíkszeredaiak mögött, és kijutott az országos döntőre.

A B-csoportban a Szerző Árpád által felkészített Sepsiszentgyörgyi ISK csapata bár nagy odaadással készült az elődöntőre, mindhárom mérkőzését elvesztette. Eredményeik: 14-27 a Marosvásárhelyi Pegasus ellen, 7-26 a Nagybányai Phoenix ellen és 9-16 a Nagybányai 2-es számú ISK ellen. „El kell ismernünk, hogy ellenfeleink jobban játszottak. Jó tapasztalat volt a csapatbeli 21 kislány számára, akik imádják a kézilabdát, és sokat tanultak e torna alatt” – nyilatkozta Szerző edző.

A szervezők a torna rangsorának felállítása céljából külön helyosztókat is rendeztek, ahol a csoportok azonos helyén végzett együttesei mérték össze erejüket egymással. Az A-csoport másodikjaként az NMSK a B-csoport második helyezettjével, a Marosvásárhelyi Pegasus-szal játszott a 3–4. helyért, Szász Csaba tanítványai hozták formájukat és 25-17-re verték ellenfelüket. A torna döntőjében a két csoportgyőztes csapott össze, a Csíkszeredai VSK 17-15-re nyert a Nagybányai Phoenix ellen, így diadalmaskodott a hazai rendezésű viadalon. Az 5–6 . helyért kiírt mérkőzésen: Nagybányai 2-es számú ISK – Kolozsvári Jövő 13-12. A torna végső rangsora: 1. Csíkszeredai VSK, 2. Nagybányai Phoenix, 3. Nagy Mózes Sportklub, 4. Marosvásárhelyi Pegasus, 5. Nagybányai 2-es számú ISK, 6. Kolozsvári Jövő, 7. Sepsiszentgyörgyi ISK. A Csíkszeredai VSK, a Nagybányai Phoenix, a Nagy Mózes Sportklub és a Marosvásárhelyi Pegasus kvalifikálta magát a döntőre. Egyelőre nem ismert a nyolccsapatos döntőtorna időpontja, várhatóan június első hétvégéjén rendezik meg, Szász Csaba edző szerint a cél minél jobban szerepelni az ország legjobbjai között. „Igyekszünk minél jobb eredményt elérni, de számunkra már a döntős szereplés is hab a tortán, az ország legjobbjaival megmérkőzni” – nyilatkozta Szász Csaba, aki korábban már több alkalommal is elérte ezt a bravúrt csapataival.

 

Az NMSK országos döntős minikézilabda-csapata: Kovács Kincső, Ferencz Boróka, Biszak Hanna, Niculăeși Diana, Burlui Ioana, Ilie Ioana, Ștefan Karina, Kertész Bernadett, Jakab Dorottya, Debreczi Janka, Szakács Mónika. Edző: Szász Csaba.

A Sepsi ISK elődöntős csapata: Seres Renáta, Szász Kitti-Mónika és Lazar Iasmina, Bardócz Szilvia, Már Tekla, Simon Johanna, Imre Johanna, Brassai Eszter-Margó, Cîrstian Adriana, Domokos Boglárka, Bedő Boglárka, László Boróka, Şerban Maria-Luana, Molnár Cecília, Vrînceanu Gabriela, Lázár-Kiss Boróka, Varga Anett, Bartha Nóra, Téglás Adrienn, Enea Ştefania és Staicu Maria. Edző: Szerző Árpád.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük