Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Döntőben a Squadra Azzura

Döntőben a Squadra Azzura Sport

Kilenc év szünet után ismét döntőt játszhat egy Európa-bajnokságon az olasz labdarúgó-válogatott, miután a kedd esti elődöntőben, 1–1 után tizenegyespárbajban 4–2-re legyőzte a spanyol csapatot a londoni Wembley Stadionban.

Roberto Mancini szövetségi kapitány legénységének eddigi (két és fél éves) teljesítményét tekintve nem érdemtelenül jutott el a kiválóan védekező Squadra Azzura a torna fináléjába, viszont a keddi meccs képének alapján a spanyolok is ugyanúgy megérdemelték volna, hogy az Eb-címért mérkőzzenek vasárnap este. Mancini szerint a fantasztikus csapatszellemnek is köszönhető, hogy bekerültek a fináléba.

Hirdetés
Hirdetés

„Nagyon örülünk, hogy ilyen boldogságot szereztünk az olasz népnek. Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen nem volt nálunk sokat a labda, vártunk a gólszerzési lehetőségre” – fogalmazott az olasz szövetségi kapitány, akinek tanítványai immáron 33 mérkőzés óta veretlenek.

Roberto Mancini hozzátette, a torna előtt nem sokan hittek abban, hogy Olaszország döntőt játszhat, a keret azonban csodálatos, fantasztikus a csapatszellem és mindenki a győzelemre tör. Az egyszeres Európa-bajnok Squadra Azzurra története során negyedszer jutott fináléba, legutóbb 2012-ben épp a spanyoloktól kapott ki 4–0-ra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük