Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Döntetlent játszottak a székely legények

Két alkalommal is vezetett Székelyföld, végül be kellett érnie a döntetlennel a 2019-es CONIFA labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. A mieink kedden délután a torna egyik esélyesével, Dél-Oszétiával játszottak 2–2-es döntetlent, így az 5–8. helyekért maradtak versenyben.

Hirdetés
Hirdetés

A csoportgyőztes Dél-Oszétia (korábban Nyugat-Örményországot és Padániát is 2–1-re verte) támadósora alaposan próbára tette a Farkas Róbert (KSE) által dirigált székely védelmet a mérkőzés első felében, azonban egyik oldalon sem született találat az első félidőben (0–0).

Az 52. percben megtört a jég, Székelyföld első gólját szerezte az Eb-n, Lázár Norbert balról tálalt nagyszerűen a középen jól helyezkedő Vékásnak, aki nyolc méterről a hálóba bombázott. A folytatásban Lázár Attila is megmutatta, mit tud, lövése azonban a keresztlécen csattant. A 72. percben az ellenfél kiegyenlített, majd Bálint Rajmond kiállítása miatt ismét emberhátrányba kerültek a mieink. Ez nem szegte kedvüket, ugyanis Kovács Botond újra előnyhöz juttatta őket, de örömük nem tartott soká, mivel az oszétek csakhamar beállították a 2–2-es végeredményt.

CONIFA labdarúgó Európa-bajnokság, B csoport, 3. forduló: Dél-Oszétia–Székelyföld 2–2 (0–0), gólszerzők Vékás (52.), Kovács B. (82.), kiállítva Bálint (72.). Székelyföld: Farkas – Ghinea, Benkő-Bíró, Rózsa, Lázár N. – Kovács B., Péter (Dézsi), Bálint, Gáll (Tankó) – Lázár A. (Kovács Á.), Vékás (Gajdó). A csoportban korábban: Padánia–Székelyföld 4–0, Nyugat-Örményország–Dél-Oszétia 1–2, Székelyföld–Nyugat-Örményország 0–5, Dél-Oszétia–Padánia 2–1.

Székelyföld a negyedik helyen végzett a B-csoportban, ez azt jelenti, hogy csütörtökön az A-csoport harmadik helyezettjével játszik az 5–8. helyekért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük