Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dőlhetnek a rekordok

Dőlhetnek a rekordok Sport

Idén 35. alkalommal rendezik meg a Forma–1-es Magyar Nagydíjat – a világjárvány miatt először nézők nélkül. A hétvége nagy esélyese az újabb rekordra pályázó Lewis Hamilton és a Mercedes, a Red Bull a visszavágásban, a Ferrari a javulásban reménykedik.

Hirdetés
Hirdetés

Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője immár nyolcadik alkalommal nyerheti meg a Magyar Nagydíjat. A brit egy újabb mogyoródi sikerrel ismét beállítana egy Michael Schumacher-rekordot: a hétszeres világbajnok pályafutása során nyolc alkalommal nyert a franciaországi Magny-Cours-ban, és ezzel ő jegyzi az egy pályán aratott legtöbb győzelem rekordját.

Hogy Hamiltonnak összejöjjön a nyolcadik, azt csapattársán, Valtteri Bottason kívül talán a Red Bull-os Max Verstappennek van legnagyobb esélye megakadályozni. A Red Bull Ausztriában nullázással kezdte az évet, majd a második versenyen egy 3. és 4. hellyel javított, ám Spielbergben nem igazán volt a Mercedes ellenfele. A csapat most abban bízik, hogy a kanyargós Hungaroring a segítségükre lesz. Az istálló számításai szerint az osztrák pályán autójuk 3-4 tizedmásodpercet veszített az egyenesekben a Mercedesekkel szemben, és a gyors kanyarokban is a fekete autók voltak a jobbak. A leglassabb fordulók viszont a Red Bull RB16-os felségterületét jelentették, márpedig a Hungaroring bővelkedik a 150 km/óránál lassabb kanyarokban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük