Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dobogón a triatlonista

Dobogón a triatlonista Sport

A dobogó harmadik fokára léphetett fel a sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor (ASK Aluta) triatlonista az Ocean Lava spanyol versenysorozat lengyelországi állomásán, amely a hétvégén Bydgoszcz-Borówno-ban zajlott.

Zsombor remekül teljesítette az 1,9 kilométeres úszópróbát, amelyet megkoronázott egy hatalmas hajrával a 90 kilométer hosszú kerékpározás során, amelyet elsőként fejezett be. Sajnos, legerősebb száma, a szaladás ezúttal kifogott rajta, a 21 km futópróbában visszacsúszott a harmadik helyre, de így is

– Abszolút jó formában érkeztem a lengyel versenyre, így bizakodó voltam. Az úszás nagyon jól alakult, a második boly elején fejeztem be, így jó pozícióban álltam neki a kerékpárnak, ahol vitt a lendület és a táv, így a második felére az élre álltam. Elsőnek kezdhettem meg a futást. A bringa alatt kicsit elszámoltam a frissítő pontokat, és ezzel együtt a frissítést is. Ez sajnos a futás alatt kijött, és a legerősebb számomban visszaestem a harmadik helyre. Mondhatnám, hogy nyertem egy harmadik helyet, de most igazából elbuktam a győzelmet – nyilatkozta kissé csalódottan Deák Zsombor, hozzátéve, hogy kielemzik a versenyt, annál is inkább, mivel az év legfontosabb erőpróbája még hátra van, az október 7-ei, tajvani Ironman.

Végeredmény: 1. Davidnieks Artis (Lettország) 04:24:47, 2. Zieba Adam (Lengyelország) 04:26:09, 3. Deák Zsombor (Románia) 04:32:07.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük