Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dinamo-verés Szentgyörgyön

Dinamo-verés Szentgyörgyön Sport

Zsinórbeli negyedik győzelmét aratta a Sepsi OSK a labdarúgó-élvonalban, szombaton este hazai pályán 2–0-ra gyűrte le a szurkolói magyarellenes megnyilvánulásairól hírhedt Bukaresti Dinamót. Leo Grozavu vezetőedző elégedett volt a látottakkal, a folytatásban még többet akar kihozni a csapatból, amely továbbra is a dobogót ostromolja.

A Sepsi OSK remek formában fogadta az ibériai zsoldosokkal teletűzdelt, gyengélkedő fővárosi csapatot az élvonalbeli bajnokság 8. fordulójában. A házigazdák az első félóra végén szerezték meg a vezetést, amikor Annas Achahbar bő húsz méterről védhetetlenül lőtt a hálóba. A szünetig további kétszer betalálhattak volna a szentgyörgyiek Petrila és Safranko helyzeteinél. A találkozó második felében is az OSK előtt adódtak a nagyobb lehetőségek, Ștefănescu lövése centikkel ment mellé, majd Golofca kitűnően passzolt Fülöp István elé, aki könnyedén túljárt a vendégkapus eszén. 2–0 lett a vége, a Sepsi OSK negyedszer győzött a Dinamo ellen.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 8. forduló: Sepsi OSK–FC Dinamo 2–0 (1–0). Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Ovidiu Hațegan (Arad).

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Deligiannidisz, 63.), Bouhenna, B. Mitrea, Ștefan (Golofca, 72.) – Aganovic (Fofana, 72.), Vașvari, Fülöp I. – Petrila (Ștefănescu, 63.), Dragomir (Achahbar, 8.), Safranko. Vezetőedző: Leo Grozavu. Dinamo: René – González (Puljic, 66.), Ba, Grigore (Crețu, 65.), López – García (Gueye, 67.), Anton – Cámara, Borcea (Borja, 11.), Sorescu (Fabbrini, 46.) – Nemec. Vezetőedző: Cosmin Contra. Gólszerzők: Achahbar (29.), Fülöp I. (77.). Sárga lap: Fülöp I. (53.), Dimitrov (58.), illetve González (6.), Cámara (53.).

„Megdolgoztunk a győzelemért, megérdemelten nyertünk. Erőnlétileg és mentálisan is nagyon jól felkészültünk, a legjobb taktikát választottuk, sikerült megállítani a Dinamo meghatározó játékosait. Úgy tűnik, hogy meccsről meccsre magabiztosabbak vagyunk, a győzelmek győzelmeket hoznak, ezáltal még jobb a hangulat a csapatnál” – nyilatkozta meccs után Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője, kiemelve, értékes játékosokkal rendelkeznek, ami feljogosítja őket arra, hogy a továbbiakban is jó eredményeket érjenek el.  „A csapat azonban továbbra is távol áll attól, amit szeretnék kihozni belőle, mert fantasztikus potenciál van benne, még sok mindent kell helyre tennünk” – mutatott rá, ugyanakkor úgy véli, a szakvezetésre hárul a feladat, hogy négy egymást követő győzelem után a játékosok ne lazítsanak, ezután is megfelelően összpontosítsanak a mérkőzéseken.

Nos, ez a biztos nem a vezetőségen múlik, ugyanis a mérkőzés után Diószegi László klubelnök kijelentette, megduplázzák a győzelemért járó jutalékot, a játékosok a megszokott 900 euró helyett 1800-at vághatnak zsebre a Dinamo-verésért. „Fontos, hogy a játékosok folyamatosan motiváltak legyenek, hogy mindent beleadjanak a pályán. Úgy gondolom, a fontos mérkőzéseken a jutalom is nagyobb kell legyen. Véleményem szerint célravezetőbb, ha kisebb fizetést adunk, a győzelemért pedig külön bónuszt” – fogalmazott Diószegi, aki külön méltatta az első gólt jegyző Achahbart.

További eredmények: Medgyesi Gázmetán–FC Botoșani 1–2, Craiova–Academica Clinceni 0–1, Aradi UTA–Chindia Târgoviște 1–0, Astra Giurgiu–Jászvásári Poli 4–0.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük