Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Díjat létesítenének

Díjat létesítenének Sport

Díj létrehozását javasolta Cserey Zoltán sepsiszentgyörgyi RMDSZ-es tanácsos. A nyugalmazott muzeológusnak az adta az indítékot, hogy „valami módon díjazni kellene” a Székely Légiót.

Cserey Zoltán úgy vélte, hogy a helyi kosárlabda csapat mellett kiépült és most az I. ligás focicsapat mellé is felsorakozó Székely Légió nevű szurkológárda „olyan csodálatos teljesítményt nyújt”, hogy megérdemelné, hogy a városvezetés valamilyen díjjal honorálja tevékenységüket.

– Ezek az emberek pénzt és időt nem sajnálva az ország legtávolabbi sarkába is elkísérik a csapatot, és bár sok helyen egyáltalán nem látják szívesen, tartással és sportszerűen bíztatják kedvenceiket. Azt gondolom, létre kellene hozni egy, a Pro Urbetól különböző díjat, és annak legelső kitüntetettje a Székely Légió lehetne – mondta Cserey Zoltán.

Miklós Zoltán, a Sepsi–SIC Egyesület elnöke „örömmel csatlakozott” a javaslathoz, és megállapította: a kosárlabda csapat sikertörténete bebizonyította, hogy sporttal közösséget lehet építeni. „A Székely Légió nélkül „mindannyian szegényebbek lennénk, és meg kell találnunk a mikéntjét annak, hogy valóban elismerjük ennek a társaságnak a ténykedését” – mondta.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük