Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dániel jött, látott, győzött

Dániel jött, látott, győzött Sport

Tökéletes versenyzést produkálva, tavalyhoz hasonlóan ezúttal is elsőként ért célba a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila (Tri-Aluta) triatlonista, aki alaposan rávert a mezőnyre a Mamaia Triatlon Challenge nevet viselő országúti triatlonviadalon. Az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer szaladásból álló olimpiai próbában Dániel volt a leggyorsabb, korosztályában (20–24 év) és nyílt versenyben is első lett.

Előkelő helyezést ért el egy másik sepsiszentgyörgyi hárompróbás, Imreh László (Sepsi-Tri SK) is, aki beverekedte magát a Top 10-be, ugyanis tizedikként fejezte be a rangos versenyt, ugyanakkor korcsoportjában, a 25–29 évesek között a legjobbnak bizonyult.

„Nagyon elégedett vagyok, hogy szezonbeli első országúti triatlon versenyemen mindjárt első helyen érkeztem be a célba. Nagyon jól sikerült verseny volt számomra, nagyon jól kezdtem az úszást, második helyen jöttem ki a vízből, majd bringán hamar utolértem az előttem levő Murar Georget, és attól a pillanattól tudtam, hogy meg lesz az első hely, így nyugodt voltam, és szépen beosztottam az energiám. A futópróbában hoztam a formám, és az első körben már 1:30 perces előnyöm volt, amit fokozatosan sikerült növelnem. Végül 2:10:08 órás idővel értem célba, 3 perccel a második és 6 perccel a harmadik helyezett előtt” – mesélte a győztes Dániel Attila, aki köszöni támogatóinak a segítséget (Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatal, Sepsi Rekreatív, Prodent, Bellotto, Isostar Románia). A sportoló legközelebb szeptember 28-án az országos duatlon-bajnokságon versenyez, majd októberben a terepduatlon Európa-bajnokság indul Ibizán.

Mamaia Triatlon Challenge, olimpiai táv, végeredmény: 1. Dániel Attila (Tri-Aluta) 02:10:08 óra, 2. Răzvan Ene 02:13:46, 3. George-Iulian Murar 02:15:57, … 10. Imreh László (Sepsi-Tri SK) 02:26:47.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük