Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csíki Székely Maraton

Augusztus 6-án, a Csíkszeredai Városnapokon rendezik meg a hagyományos Székely Maratont. A futóverseny 16. kiadásának távja megegyezik a klasszikus maratoni távval, de lesznek egyéb újdonságok is. Rajt Csíkszereda központjában.

Az augusztus 6-án reggel 9 órakor kezdődő verseny rajtja a csíkszeredai Vár téren lesz, az útvonal: Csíkszereda–Csíkszentkirály–Csíkszentmárton–Csíkszentimre–Csíkszentsimon–Csatószeg–Verebes–Tusnád–Verebes–Csatószeg–Csíkszentsimon–Csíkszentimre–Csíkszentkirály–Csíkszereda. Az ellenőrző, illetve váltópontok 10,5 kilométerenként találhatók.

A versenyre csak azok nevezhetnek be, akik 2017. július 31-én betöltötték a 14. életévüket, akik elismerik és elfogadják a versenyszabályzatot. Előzetesen nevezni a radulyrobert@szereda.ro, illetve a kedveseva@szereda.ro címen lehet. A nevezéshez mellékelni kell a személyi igazolvány másolatát. A július 31-éig történő előzetes nevezés esetén a nevezési díj az egyéni versenyzők számára 25 lej, a váltók esetében pedig 70 lej. Az augusztus 4-éig történő előzetes nevezés esetén a nevezési díj az egyéni versenyzők számára 30 lej, a váltók esetében pedig 80 lej. A verseny napján, a helyszínen is lehet nevezni – 8.45-ig. A helyszíni nevezés esetén a nevezési díj 40 lej az egyéni indulók és 100 lej a váltók számára.

A maratont egyénileg vagy a 4×10,5 km-es váltó tagjaként lehet teljesíteni. Minden versenytávot szabályosan teljesítő sportoló emlékéremben részesül, külön oklevelet és érmet kap minden korosztály – olvasható a szabályzatban. Egyéniben az első nyolc helyezett, a váltók esetében pedig az első hat staféta részesül pénzdíjban – külön díjazzák a női versenyzőket és külön a férfiakat. Az egyéni győztes 1500 lejt kap, a győztes váltó pedig 1000 lejt. Ha egyéniben nem lesz legalább 15 induló, a váltók esetében pedig legalább 10 staféta, akkor a pénzdíjak csökkennek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük