Felhívás!

Csak magadat add bele!

Csak magadat add bele! Sport

A sepsiszentgyörgyi Change Center a szükségállapot bezártságában sokak szívébe belopta magát, hiszen 10 hétig napi szinten élő online edzésekkel jelentkezett. A tulajdonosok, Szőcs Enikő és férje, Szőcs Csaba Károly, illetve Tompa Szende edző sokféle edzésformát – funkcionális kardió, pilates, jóga és egyebek – kínáltak azoknak, akiknek nélkülözniük kellett megszokott sportprogramjukat. Ezekhez az edzésekhez 17 országból, 54 településről naponta átlag 350-en csatlakoztak, és közülük sokan elkötelezték magukat a tartós életmódváltás mellett. Ehhez pedig minden segítséget megkaptak a Change Centerben.

 

A központ sztorija úgy indult, hogy Szőcs Enikőtől, aki gyerekkorától aktívan sportolt, egyre több ismerős kért tanácsot hol a fogyáshoz, hol az egészséges táplálkozáshoz, és egy ponton túl ezt a sokaságot nehéz volt menedzselni.

„Azt vettem észre, mindenkinek közös a gondja, éspedig nehezen szűri ki a hatalmas információhalmazból, hogy mi a számára helyes, működő megoldás. Így férjemmel, Szőcs Csaba Károllyal kidolgoztunk egy hosszú távú életmódváltó programot, melynek célja a személyre szabott, fenntartható életvitel elsajátítása, amelynek a megfelelő fizikai erőnlét és testsúly, illetve a betegségek hiánya az eredménye” – meséli Szőcs Enikő, a Change Center edzőterem tulajdonosa.

Ennek első lépéseként egy kiemelkedő orvosi technológiát képviselő géppel először testösszetétel-analízist végeznek (ez bárki számára elérhető), mely megmutatja, hogy az illetőnek milyen arányban van zsír, víz és izom a szervezetében, milyen a tápanyagellátása és a sejtműködése, illetve hogy a zsír és az izomzat hogyan oszlik el. A zsigeri (szervek között elhelyezkedő zsír) akár soványaknál is jelezheti a későbbi problémák jelentkezését, az izomzat aránytalansága ízületi problémákat vetíthet elő, a stressz a sejtműködésre, a vitalitásra hat negatívan, de látható, ha vizet raktároz a szervezet, vagy valamilyen vízfelszívódási zavara van. Volt már eset rá, hogy a szarkopéniás index kóros izomtömeg-leépüléssel járó betegséget jelzett (ezt utólag orvosi vizsgálat erősítette meg), vagy hogy sovány embernél volt egészségtelenül magas a zsigeri zsírszint.

– Nem akarunk olyat eladni, ami holnapután elpárolog. A Change életmódváltó programunkba azokat várjuk, akik vállalják, hogy legalább hat hónapig együtt dolgoznak velünk. Mindent szokásaink alakítanak, ezeken változtatni időigényes folyamat, de csak ez a hosszú távú megoldás tartós – állítja Enikő. – Akik az esküvőjükre akarnak pár hét alatt belefogyni a ruhába, nem hozzánk kell forduljanak. A gyors fogyás egészségtelen, mi nem támogatjuk. De számukra is van ajánlatunk: jövő héttől akár az edzőteremben, maximum 10 fős csoportokban lehet egy jóízűt sportolni, vagy zárt csoportunkban az élő online közvetítéseket követni hetente háromszor. Nyáron pedig rövid hétvégi sátortáborokat is szervezünk, ahol a sport mellett izgalmas programok (sziklamászás vagy úszás, bátorságpróbák) is várják a jelentkezőket.

A csapat e hétvégén az Egyes-kőnél, július 17–19. között Vargyason, július 30. – augusztus 2. között a Rétyi Nyírben táborozik. A Change Center életmód segítség Facebook-csoportban a legújabb tudományos eredményekkel, táplálkozással kapcsolatos szűrt információkat találnak – közölte beszédpartnerem, aki férjével e témában már több cikknek is szerzője, melyek az Erdélyi Konyha napilap fitneszmellékletében (Fitt és egészséges) jelentek meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások