Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Címvédés hibátlanul

Szombaton rendhagyó minifoci-tornát szerveztek a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban, ahol Székelyföld mind az öt mérkőzését megnyerve megvédte címét az Egy Nemzet Tornája tizenötödik kiírásán.

 

Az először 2004-ben életre hívott küzdelemsorozatban idén a sepsiszentgyörgyi minifocistákból álló csapat Székelyföld képviselőjeként Magyarország (Szeged), Délvidék (Ada), Felvidék (Révkomárom) és Kárpátalja (Batár) együttese ellen lépett pályára. A nemzetközi tornának ez volt a tizenötödik kiírása, és célja a nemzeti együvé tartozás, a magyar–magyar kapcsolatok erősítése a sport által.

A torna első helyét Székelyföld szerezte meg, a második Délvidék lett, a dobogó legalacsonyabb fokára Felvidék állhatott, a negyedik Kárpátalja lett, míg az ötödik helyen Magyarország zárt. A gólkirályi címet a kárpátaljai Szverenkó Béla érdemelte ki, a legjobb kapus a felvidéki Házi Richárd, a legjobb játékos pedig a délvidéki Latár Adrián lett, míg a fair play-díjat a magyar csapat kapta meg. A székelyföldi csapatot Buceleanu Lóránt, Berecz Gyula, Farkas Attila, Antal Alpár, Tódor Árpád, Zsigmond Tibor, Bujdosó Levente, Muntyán György, Kis Zoltán és Gaál Árpád alkotta. 2019-ben Kárpátalja rendezheti a torna tizenhatodik kiírását.

Eredmények: Kárpátalja–Délvidék 1–2, Székelyföld–Magyarország 1–0, Délvidék–Székelyföld 0–3, Felvidék–Kárpátalja 1–0, Székelyföld–Felvidék 1–0, Magyarország–Délvidék 2–6, Felvidék–Magyarország 1–0, Kárpátalja–Székelyföld 1–3, Magyarország–Kárpátalja 0–7, Délvidék–Felvidék 3–1.

A minifoci-tornát Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala, a Bertis, a SC Prod Prest Connection, a SC Acva Prod Connection, a Lordok Pékség, a Lucifer, az Aquaris, a Humaret Alapítvány, az MCC, az S&Z és a Sepsi OSK támogatta

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük