Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cannavaróékkal találkoztak

Cannavaróékkal találkoztak Sport

Két hét múlva kezdődik a labdarúgó I. liga 2018–2019-es idénye, a második, amelyet megyénk zászlóvivője, a Sepsi OSK az élvonalban tölt. Tegnap a Hivatásos Labdarúgó-liga székházában kisorsolták a menetrendet, ennek alapján Hadnagyék az újonc Hermannstadt csapata ellen kezdenek Nagyszebenben a július 20–22-ei első fordulóban.

A múlt szezonhoz képest nem változik a bajnokság lebonyolítási rendszere: 14 csapat vesz részt a küzdelemben, a mezőny az oda-visszavágós alapszakasz után két részre oszlik. Az első hat a felsőházban harcol a bajnoki címért, míg az utolsó nyolc a kiesés ellen csatázik. Még nem tudni pontosan, hogy hányan búcsúznak az élvonaltól, ugyanis a Román Labdarúgó-szövetségnél felvetődött az ötlet, hogy jövőtől 16 csapatosra bővítik az élvonalbeli pontvadászatot.
A csütörtöki sorsolás alapján a Sepsi OSK az első fordulóban a II. liga második helyéről feljutott újonc Hermannstadt vendége lesz. A második körben, július utolsó hétvégéjén a szentgyörgyiek a CSU Krajovát fogadják, a harmadikban az Astra Giurgiu vendégei lesznek. A FCSB otthonába az ötödik játéknapon látogatnak, a bajnok Kolozsvári CFR-el az utolsó fordulóban találkoznak. A mérkőzéseket idéntől is a Telekom Sport, a Digi Sport és a Look TV közvetíti.
A Sepsi OSK-nak tehát két hete maradt felkészülni a bajnoki rajtra, a Greinben edzőtáborozó együttes szerdán lejátszotta első barátságos mérkőzését Ausztriában, mégpedig a kínai Kuangcsou Evergrande ellenében. Az ázsiai csapat keretét többnyire hazai játékosok alkotják, de van pár híres idegenlégiósuk is, ilyen például a korábbi negyvenszeres kolumbiai válogatott Jackson Martínez, a portugál Benficától leigazolt brazil Talisca és az ugyancsak brazil Alan, aki egyébként csapata mindkét szerdai gólját jegyezte. Az Evergrande edzője a 136-szoros olasz válogatott labdarúgó, a 2006-ban aranylabdás Fabio Cannavaro.
A kínai csapat rögtön a meccs elején, pár perc leforgása alatt kétszer is betalált, kihasználva, hogy az OSK Ousmane Viera sérülése miatt emberhátrányban maradt. A piros-fehérek azonban nem adták fel, uralták a második félidőt, és a hajrában szépítettek Hadnagy Attila révén, egyenlítésre viszont már nem futotta erejükből. Kuangcsou Evergrande – Sepsi OSK 2-1 (2-0), gólszerzők: Alan (11. és 20.), illetve Hadnagy Attila (86.).
Szombaton a cseh FK Mlada Boleslav lesz az OSK ellenfele (helyszín: Wels), ezt követően 9-én a cseh Slovan Liberec (helyszín: Perg), 11-én a szlovák Zlaté Moravce (helyszín: Sankt Pölten), 13-án pedig az orosz FK Orenburg (helyszín: Lindabrunn) együttesével mérkőzik meg. <<

Labdarúgás, 1. Liga, 2018–2019-es szezon,1. forduló (július 20–23.): Astra Giurgiu – FCSB, Krajova–Jászvásári Poli, Nagyszebeni Hermannstadt – Sepsi OSK, Kolozsvári CFR – FC Botoșani, FC Viitorul – Dunărea Călărași, Medgyesi Gázmetán – Concordia Chiajna, Bukaresti Dinamo – FC Voluntari.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük