Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Budapesten álltak asztalhoz

Budapesten álltak asztalhoz Sport

Rangos viadalon indították az évet a háromszéki utánpótláskorú asztaliteniszezők, akik az elmúlt napokban Budapesten, a Magyar Openen ragadtak ütőt, több-kevesebb sikerrel. A legjobb eredmény az NMSK reménységének, Mike Borókának a nevéhez fűződik, aki – a marosvásárhelyi Ungvári Evelinnel az oldalán – bronzérmet szerzett a csapatversenyben.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub edzőjétől, Kerekes Barnabástól megtudtuk, tíz ország közel 230 versenyzője állt asztalhoz a magyar fővárosban, a mieinknek dán, görög, olasz, luxemburgi, szlovák, osztrák, német, fehérorosz, román és természetesen magyar ellenfelekkel kellett megküzdeniük az elismerésekért. Az U11–U13-as korosztályúaknak kiírt tornán az NMSK játékosai párosban más klubok növendékeivel alkottak közös frontot, így például Canea-Kocsis András a sepsiszentgyörgyi Márton Ádámmal, Mike Boróka a marosvásárhelyi Ungvári Evelinnel, Chelmuş Ionuţ pedig a piteşti-i Pribeagu Sebastiannal vágott neki a csapatversenynek. A Canea-Kocsis–Márton kettős a nyolcaddöntőben nagy csatában szenvedett 3-2-es vereséget egy budapesti egységtől, Chelmuş és Pribeagu számára ugyancsak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. Mike Boróka és Ungvári Evelin ellenben meg sem állt a dobogóig, lányaink az elődöntőben 3-0 arányban kaptak ki a későbbi győztes német Hessicher csapatától, így be kellett érniük a harmadik hellyel.

– Ez a klubok közötti összefogás azért jött létre, hogy az azonos korosztályú és kaliberű, de máshonnan származó játékosok szokjanak össze, és élesben szerezzenek közös játéktapasztalatot, ami a jövőre nézve jól jöhet válogatott-szinten – fejtette ki lapunknak Kerekes Barnabás.

Egyéniben Canea-Kocsis András kiemelkedő teljesítményt nyújtva egészen a negyeddöntőig menetelt, ahol az első számú magyarországi kiemelt búcsúztatta őt szoros, 3-2-es végeredménnyel záruló meccsen. A sepsiszentgyörgyi Electricában nevelkedett, de a kolozsvári Politechnica színeiben versenyző Márton Ádám is hozta a formáját, azonban a tizenhat közé jutásért óriási csatában 3-2-re alulmaradt a BVSC egyik növendékével szemben. Az eredményük annál is inkább dicséretre méltó, mivel mindketten az U11-es korosztályban, náluk két évvel is nagyobb ellenfelekkel mérkőzött. Az U13-as korosztályban érdekelt Chelmuş Ionuţ két nyert és egy elveszített csoportmeccs után főtáblára jutott, ahol a tizenhatba jutásért maradt alul 3-1 arányban német riválisával szemben.

A lányoknál Mike Boróka egészségügyi gondok miatt nem tudta a tőle telhető legjobbat nyújtani, emiatt nem jutott ki a nagyon erősnek számító csoportjából. Ungvári Evelin a négy közé jutásért kapott ki 3-2-re egy magyar válogatott sportolótól.

– Szeretnék gratulálni az egész csapatnak, méltón képviselték a klubunkat, és azt nyújtották, amit elvárok tőlük – értékelt Kerekes edző, hozzátéve, hogy szerdától már az ifjúsági és serdülő Román-kupán lépnek asztalhoz Bodzavásáron. Az NMSK színeit Medvés Antal, Chelmuş Ionuţ, Popov Szabolcs, Canea-Kocsis András, Papp Rebeka, Oláh Kriszta és Mike Boróka fogja képviselni a kupakiíráson.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük