Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bronzos Eb-szereplés

Bronzos Eb-szereplés Sport

Június 17–18-án a felvidéki Érsekújváron rendezték meg a shito-ryu Európa-bajnokságot, amelyen a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub növendékei is érdekeltek voltak. A céhes városi karatékák összesn öt bronzérmet versenyeztek össze edzőik, Vajik Csaba és Bartók Csaba örömére.

A Sporting Budo klubot öt versenyző képviselte a rangos kontinenstornán, akiket a válogatókon (országos bajnokság, Román-kupa) elért eredményeik alapján választottak be a romániai válogatottba. Az Európa-bajnokságon 9 ország 390 versenyzője mérte össze tudását.

A Sporting Budo bronzérmesei: Bartók Róbert (kumite, ifjúsági, -65 kg), Székely Kadocsa (kumite, egyéniben és csapatban is, kadét, -67 kg), Székely Tas (kumite, -44 kg), Jancsó Tamás (kumite, 10-11 év, -43 kg). Székely Tas formagyakorlatban negyedik lett, míg Vajik Eszter (kumite, 12-13 év, +48 kg) a bronzért járó küzdelemben döntetlen meccset vívott, így bírói döntéssel a 4. lett.

– Az öt tanítvány összesen hét próbában indult, így természetesen elégedettek vagyunk az öt bronzéremmel és a két 4. helyezéssel. Hosszú felkészülés előzte meg a versenyt, de minden erőfeszítésünk megtérült – értékelt Vajik edző, megköszönve a támogatóknak (Promobil, Secuiana, Nexxon, Székely Pékség, Bujdosó, Kamenro, Biofarm, a szülők) a bizalmat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük