Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bronzérmes a Sepsi–SIC

Bronzérmes a Sepsi–SIC Sport

A Sepsi–SIC U12-es lánykosárlabda-csapata az előkelő harmadik helyen végzett a korosztályos országos bajnokságon, amelyet június 18–23. között bonyolítottak le a tengerparti Mangalián. A felnőtteknél taroló sepsiszentgyörgyi klub számára ez az első elismerés az utánpótlás korosztályban.

A Mikes Dragoslava által irányított sepsiszentgyörgyi együttes hibátlan meneteléssel hívta fel magára a figyelmet a 20 csapatos mezőnyben, a lányok a csoportkörben hatból hat mérkőzést nyertek meg, majd a negyeddöntőben is hozták a kötelezőt. Egyetlen alkalommal botlottak meg, mégpedig az elődöntőben, amikor a későbbi győztessel szemben hajtottak fejet. A bronzmérkőzésen azonban kijavították ezt a hibát, és megérdemelten léptek fel a dobogó harmadik fokára.

Eredményeik: 33–21 a Bukaresti Sportul Studenţesc ellen, 15–13 a Bukaresti Olimpia 2-vel, 26–10 a Galaci Phoenix 2-vel, 33–8 a Botoşani-i ISK-val, 26–23 a Marosvásárhelyi Gladiusszal, 25–23 a Ploieşti-i ISK-val. A negyeddöntőben: 24–16 a Bukaresti Sportul Studenţesc ellen, az elődöntőben: 11–33 a bukaresti Dan Dacian narancssárga csapatával szemben, a bronzmeccsen: 16–14 a Bukaresti Olimpia 2-vel szemben. Végeredmény: 1. Dan Dacian, 2. Olimpia 4, 3. Sepsi–SIC.

A Sepsi–SIC kerete: Mikes Lana, Verebics Anna, Támpa Tünde, Vizi Izabella, Silye Abigél, Boga Kis Tekla, Gheorghiţă Helga, Máthé Orsolya, Olajos Abigél, Bakó Abigél, Aczél Adrienn, Săcară Adrienn, Tulit Barbara. Edző: Mikes Dragoslava.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük