Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bronzérem az ifiknek

Bronzérem az ifiknek Sport

A Kézdivásárhelyi SE tekecsapatának három ifjúsági tagja – Mihály Stefánia, Kiss Flórián, Várdó Kristóf – az országos U23-as döntőben képviselte az udvarterek városát. A Román Teke-szövetség szervezésében Kolozsváron lebonyolított döntőn 64 (32 fiú és 32 lány) sportoló indult egyéni, sprint, páros, tandem és vegyes tandem próbákban.

A KSE fiatal reménységei 15 és 16 évesek, így vállalták a megmérettetést a jóval tapasztaltabb legjobb 61 játékossal az országból. Az egyéni próbában Kiss Flórián 576 ütött fát produkált, Várdó Kristóf 563-at, Mihály Stefánia nem érte el a bűvös 500 fát.

A sprint próba már sokkal jobban sikerült Flóriánnak, aki egészen a döntőig menetelt, végül pedig bronzéremnek örülhetett. Párosban Kristóffal kiegészülve a nyolcaddöntőig jutottak, ahol pár fával alulmaradtak a marosi Benke-Fazakas kettőssel szemben.

„Vegyes párosban Flórián a marosvásárhelyi Budoi Noémivel karöltve szenzációt keltett azzal, hogy 119 telizéssel és 61 tarolással kezdtek, mindezt 30 vegyes dobásból. Büszkék vagyunk, hogy játékosaink ilyen derekasan helytálltak, még hét évig szerepelhetnek ebben a korosztályban, és már az első évben szereztünk egy dobogós helyet” – újságolta Várdó Olivér szakvezető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük