Felhívás!

Botrányos görög rangadó, román tyúktolvajnak nevezték Bölöni Lászlót

Botrányos görög rangadó, román tyúktolvajnak nevezték Bölöni Lászlót Sport

Még vasárnap játszották a görög labdarúgó-bajnokságban az Arisz Szaloniki–Panathinaikosz (0-1) rangadót, amely meglehetősen feszült hangulatban zajlott. A szünetben egy elmérgesedett heves vita során a hazai klub elnöke román tyúktolvajnak nevezte a Panathinaikosz vezetőedzőjét, Bölöni Lászlót.

A bajnokság 17. fordulójában vasárnap este a tabellán negyedik Arisz Szaloniki az ötödik Panathinaikoszt fogadta. A vendégek a 10. percben a 21 éves Argirisz Kampecisz találatával megszerezték a vezetést, ekkor persze még senki sem tudhatta, hogy több gól már nem esik. Az erdélysport.hu beszámolója szerint a szünetben Bölöni László, a Panathinaikosz edzője (a szakember október óta irányítja a gárdát) valamiért hevesen reklamált a játékvezetőknél a játékoskijáróban, a hazaiak elnöke, Teodorosz Karipidisz pedig csendre próbálta inteni őt. „Hallgass!” – jött az erdélyi szakember ingerült válasza, amit követően Bölöni és Karipidisz éles vitába keveredett. Az Arisz elnöke ennek hevében román tyúktolvajnak nevezte a 102-szeres román válogatott, a magyar nemzetiségére nyíltan büszke Bölöni Lászlót – számolt be a gazzetta.gr görög lap.

Az Arisz Szaloniki honlapján mindenesetre az alábbi képpel illusztrálják, hogy fontolgatják, feljelentik Bölönit, mert szerintük ő viselkedett elfogadhatatlanul az elnökükkel szemben. A live-sports365.com mellékelt tudósítása szerint a Panathinaikosz vezetőedzője az első félidőben rengeteget reklamált a negyedik játékvezetőnél, összetűzött az Arisz kispadján helyet foglalókkal, leginkább Dimitrisz Niarkhosz sportigazgatóval, és Karpidisz a szünetben csak nyugtatni akarta.

A találkozó végén a pályán is volt feszültség, a hazaiak tunéziai védője, Yohan Benalouane és a vendégek spanyol játékosa, Juankar (Juan Carlos) majdnem összeverekedett, Bölöninek kellett szétválasztania őket.

A Panathinaikosz 1-0-s győzelmével zsinórban harmadik bajnoki mérkőzését nyerte meg, és az athéni zöld-fehérek a legutóbbi négy meccsükön gólt sem kaptak. A tabellán az ötödik helyen azonban még így is öt pont a hátrányuk az Arisz Szalonini mögött. A görög bajnokság élcsoportjának állása: 1. Olympiakosz Pireusz 45, 2. AEK Athén 36, 3. PAOK 35, 4. Arisz Szaloniki 33, 5. Panathinaikosz 28.

(Magyar Nemzet)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások