Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bosszantó hibák a végjátékban

Bosszantó hibák a végjátékban Sport

Húsvéthétfőn újabb fontos pontokat hullatott el a Sepsi OSK annak a Temesvári Polinak az otthonában, amely a rájátszásban eddig még gólt sem lőtt, most viszont rögtön kettőt a pontosztozkodással végződött találkozón. A forgatókönyv kísértetiesen hasonlított a korábbi, Voluntari elleni meccsen történtekhez, 2–1-es sepsiszentgyörgyi vezetés után a véghajrában kiegyenlített az ellenfél. Ennél is rosszabb hír, hogy a többi eredmény tükrében a kiesést jelentő, utolsó helyre csúszott vissza az OSK.

Az alsóházi rájátszás 3. körének zárómérkőzésén gyenge első félidőt produkált a Sepsi OSK a temesvári Dan Păltinişanu Stadionban. A játék főleg a piros-fehér mezesek térfelén zajlott, de igazi nagy gólveszélyt nem jegyezhettünk fel egészen a 23. percig, amikor a házigazdák meg is szerezték a vezetést. Roman lövésénél még közbeavatkozott Niczuly, de a kipattanót Ciucur senkitől sem zavartatva közelről a jobb alsóba vágta (1–0). A bekapott gól után a szentgyörgyiek megpróbáltak magasabb fokozatra kapcsolni, de Ursu és Simonovski fejeseinek is útját állta Straton kapus.

A második játékrészt jó iramban kezdték a piros-fehér mezesek, és a szerencsének is köszönhetően kiegyenlítettek, Dalmau beadásnak szánt lövését Artean próbálta szögletre menteni, azonban ehelyett saját kapujába továbbította a játékszert (1–1). A folytatásban Tandia és Hamed puskázott el újabb lehetőségeket, míg a másik oldalon Ciucur és Vasvári veszélyeztetett. A 79. percben meghallgatásra találtak a szentgyörgyi szurkolók fohászai, a csereként beállt Benjamin Kuku távolról elképesztő erejű, védhetetlen lövést engedett el Straton kapuja felé, ezzel pedig első gólját jegyezte a román élvonalban (1–2). Pár perc múlva Fortuna már nem volt ennyire kegyes a mieinkkel, Fülöp István mesterien végrehajtott szabadrúgása a kapufán csattant. Egy perccel a rendes játékidő letelte előtt szinte megismétlődött az első temesvári gól, újfent kihagyott egy ütemet a szentgyörgyi védelem, Olivával szemben védett bravúrosan Niczuly, a kipattanóra lecsapó Şeroni viszont már nem hibázott (2–2). Innen már nem volt visszaút, a Sepsi OSK kellő összpontosítás hiányában, zsinórban második meccsén engedte ki a kezéből a győzelmet a végjátékban, és mivel főbb riválisai nyerni tudtak, a piros-fehérek visszacsúsztak a rangsor utolsó helyére.

– A győzelem volt a célunk Temesváron, viszont, ahogy az első félidőben játszottunk, nem érdemeltünk többet, akkor sem, ha volt egy óriási helyzetünk, és akár döntetlennel vonulhattunk volna pihenőre. A második játékrészben más arcunkat mutattuk, a cserék jól szálltak be a játékba, igyekeztük nyomás alatt tartani az ellenfelet, sikerült is átvennünk a vezetést. Az utolsó percben bekapott gól meghiúsította terveinket, ugyanúgy, mint legutóbb Voluntari tette. Négy pontot vesztettünk a mi hibánkból kifolyólag, de megyünk tovább, a folytatásban oda kell figyelnünk, hogy ezek ne ismétlődjenek meg – nyilatkozta meccs után Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Labdarúgó 1. liga, alsóházi rájátszás, 3. forduló: Temesvári Poli–Sepsi OSK 2–2 (1–0), gólszerzők: Ciucur (23.), Șeroni (89.), illetve Artean (50., öngól), Kuku (79.). Temesvár: Straton – Haruț, Artean, Cînu, Raț – Enescu, Vaşvari, Munteanu, Croitoru (Șeroni, 84.), Ciucur (Oliva, 70.) – M. Roman. Edző: Leo Grozavu. Sepsi OSK: Niczuly – Dalmau, Ursu, Obšivač, Sato – Ghinga (Petrović, 60.), Fülöp, Oliveira (Kuku, 46.), Tandia, Hamed (Dima, 90.) – Simonovski. Edző: Eugen Neagoe. Sárga lap: Cînu (74.), Croitoru (75.), illetve Sato (43.), Ghinga (54.), Ursu (60.) Kiállítva: Raț (90+3., Poli).

További eredmények: Chiajna–Botoșani 0–0, Dinamo–Juventus 1–2, Voluntari–Medgyes 1–2. Ranglista: 7. Dinamo 23 pont, 8. Botoșani 22, 9. Voluntari 18, 10. Chiajna 16, 11. Temesvár 15, 12. Medgyes 14, 13. Juventus 13, 14. Sepsi OSK 13.

A Sepsi OSK április 9-én, hétfőn 18 órától a szintén kiesőjelölt fővárosi Juventus vendége lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük