Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Biztosított a támogatás

A helyi tanács tegnapi soros ülésén jóváhagyta, hogy Sepsiszentgyörgy az idén is anyagi támogatást nyújtson a Sepsi–SIC Sportklubnak. Pontosabban tagsági díjáról van szó, ugyanis a város az egyesület alapító tagja.

Az első félévben Sepsiszentgyörgy 625 ezer lejjel járul hozzá az országos viszonylatban kiemelkedően teljesítő, a jelenleg kosárlabda- és kézilabda-szakosztállyal rendelkező klub tevékenységéhez. Mint ismeretes, a női kosárlabdacsapat a bajnoki címvédő a Nemzeti Ligában, és az idei kiírás főesélyese.

Miklós Zoltán helyi tanácsos, a Sepsi–SIC Sportklub elnöke érdeklődésünkre elmondta, az idén valamivel több pénzt osztottak le, és ennek oka az, hogy a jelenlegi játékszezon közel három héttel hosszabb, mint a tavaly, amikor április közepén fejeződött be a női kosárlabda-bajnokság. Ezért egyfelől nagyobb keretre van szükség a játékosok bérének fedezésére, másfelől pedig tíz mérkőzéssel többet kell lejátszani, mint a tavalyi bajnoki szezonban, és ez további többletköltségeket jelent.

A szezonban a klub vezetőségének részéről „tisztes helytállás” az elvárás az A-osztályos női kézilabdacsapattal szemben, ami pedig a Nemzeti Ligában játszó kosárlabdacsapatot illeti, sem több, sem kevesebb, mint küzdeni a bajnoki cím megvédése érdekében, jegyezte meg Miklós Zoltán.

A Sepsi–SIC Sportklub Egyesületnek három alapító tagja van: Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a szervezet alapvagyona 50 százalékának tulajdonosa, Kovászna Megye Tanácsa 49 százalék tulajdonrészesedéssel, valamint a Tega Rt. a fennmaradó 1 százalék tulajdonosa. Ezen kívül a klub költségvetésének egy bizonyos százalékát támogatásokból, illetve jegyek, bérletek értékesítéséből teremtik elő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük