Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Biztató szereplés a kosaras utánpótlástól

Biztató szereplés a kosaras utánpótlástól Sport

Az elmúlt hét folyamán Costineștien folytatódott a kosárlabda utánpótlás seregszemléje, ezúttal a minikosárlabda (tizenkét év alatti fiúk és lányok) országos bajnokság zajlott a tengerparton. A megmérettetésről a háromszéki utánpótláscsapatok sem hiányozhattak, a fiúknál a sepsiszentgyörgyi Salema Basket és a Kézdivásárhelyi SE, míg a lányoknál a Sepsi ISK és Sepsi-SIC képviseltette magát a népes mezőnyben.

Hirdetés
Hirdetés

Az országos minikosárlabda fesztiválon mintegy 149 együttes mutatta meg magát, és élesben felmérte, hol tart a fejlődésben. Ebben a korosztályban ugyan jegyzik az eredményeket, de a végén nem rangsorolnak, hiszen itt a játék szeretetére, a sport iránti elköteleződés erősítésére fektetik a hangsúlyt.

Ettől függetlenül természetesen maguk a csapatok nagyon is számon tartják az eredményeket, a megyeszékhelyi Salema, illetve Sepsi-SIC ügyesen gyűjtögette a skalpokat az eseményen, de mind a négy alakulat tudása legjavát nyújtotta az embert próbáló tengerparti viadalon. A háromszéki kosárlabdázók a harminckét lejátszott mérkőzésből tizennégyet tudtak megnyerni.

A fiúk mezőnyében 113 csapat lépett pályára, amelyeket a szervezők négy nyolcas és kilenc kilences csoportba osztották. A Sepsiszentgyörgyi Salema a G jelzésű csoportba került, ahol medgyesi, tulceai, marosvásárhelyi, fővárosi, karácsonkői, máramarosszigeti és giurgiui együttesekkel mérkőztek meg, öt sikert és három vereséget összegezve. Eredményeik: 38–20 a Marosvásárhelyi VSK 2., 36–23 a Bukaresti Alpha BC Narancssárga, 39–4 a Bukaresti Vilis SK Kék, 20–26 a Petras Neamț SK, 32–66 a Tulceai Deceneu SK, 35–25 a Giurgiui ISK, 37–31 a Medgyesi ISK 2 és 20–0 a Máramarosszigeti ISK 2. csapatával.

A Kézdivásárhelyi SE az I-csoportba került, azonban nem termett babér számukra, az összes mérkőzésüket elveszítették, de hasznos játéktapasztalatot szereztek és csapatként is összekovácsolódtak. Eredményeik: 12–34 az Otopeni Baschet Fan BC Lila, 13–14 a Konstancai Laguna SK, 10–18 a Bukaresti 2-es számú ISK, 18–41 a Bukaresti ABC Play, 6–41 a Tg. Jiu-i ISK 1., 8–34 a Târgoviștéi ISK, 2–31 a Kolozsvári U Fehér és 16–30 a Nagyszebeni CSU együttesével.

A Sepsi-SIC és a Sepsi ISK lánycsapatai 36 alakulatból álló mezőnyben adtak számot tudásukról, összesen kilenc mérkőzésen sikerült győzedelmeskedniük. A Sepsi-SIC a D-csoportban szerepelt, nem is akárhogyan, ugyanis a nyolc találkozójukból mindössze egyet nem tudtak megnyerni. Eredményeik: 40–3 a Bukaresti Champions, 42–12 a Temesvári Sport MP SK, 48–18 a Nagyszebeni ISK, 17–42 a Temerarii Călărași SK, 31–24 a Jászvásári Startest SK, 31–21 a Máramarossziget Prosport SK és 30–14 az Alexandria CST alakulatával.

A megyeszékhelyi iskolás sportklubot a C jelzésű kilencesbe sorolták be, a Giurgiui ISK és a Craiovai Lions BC ellen elért két győzelem mellett hat vereséget is elszenvedett. Eredményeik: 15–23 a Bufteai Shooting Star, 11–12 a Bukaresti Olimpia, 18–35 a Galaci Sportprogramos Líceum, 19–14 a Giurgiui ISK, 7–39 a Konstancai Laguna SK, 25–22 a Craiovai Lions BC, 5–19 a Primo Megaball Pitești és 23–20 a Szatmárnémeti ISK együttesével.

A héten az U12-es bajnoksággal folytatódik a tengerparti kosárfieszta, a Sepsi ISK lánycsapatának szurkolhatunk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük