Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Biztató formában a Sepsi–SIC

Biztató formában a Sepsi–SIC Sport

A bajnoki címvédő Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata három nap leforgása alatt kétszer gyűrte le a Brassói Olimpiát a vadonatúj Sepsi Arénában lejátszott felkészülési mérkőzéseken. Zoran Mikes csapata tegnap Magyarországra utazott, ahol az előző évekhez hasonlóan a szekszárdi Sió-kupán képviselik Háromszéket.

A csütörtöki első felkészülési mérkőzésen a Sepsi–SIC igazi erődemonstrációt tartott az előző idényben bronzérmes brassói alakulattal szemben. A zöld-fehérek magabiztosan játszottak, és Tyaunna Marshall vezérletével 22 pontos előnnyel vonultak szünetre, majd a második félidőben sem adták ennél alább, könyörtelenül kihasználták a sokat hibázó ellenfél tévedéseit, a szerzett labdákat kevés kivétellel pontra is váltották. Végeredmény: Sepsi-SIC – Brassói Olimpia 94–57 (24–11, 27–18, 22–12, 21–16). A zöld-fehér mezesek legeredményesebb játékosa a 24 pontig jutó Tyaunna Marshall volt, a brassóiak részéről Ashley Morrissette 21 pontot szórt. A Sepsi-SIC pontszerzői: Adrienne Webb 16 pont, Nathalie Fontaine 11, Kilin Tünde 6, Danielle Hamilton-Carter 6, Ružica Džankić 11, Marina Kress 5, Tyaunna Marshall 24, Kovács Renáta 3, Ancuța Stoenescu 12. Játszott még: Andreea Huțanu és Teodora Neagu.

Szombaton ismét összemérték erejüket a felek a Sepsi Arénában, ugyanazzal a végkifejlettel. A Sepsi–SIC ott folytatta, ahol csütörtökön abbahagyta, a némiképp kiegyensúlyozott első tíz percet követően a második negyedben egyszerűen lehengerelték az ellenlábast. A Brassói Olimpia kevés ellenállást tudott kifejteni a mieinkkel szemben, akik mind a négy negyedet megnyerték, végül pedig 47 pontos, 97–50 (27–20, 26–6, 26–13, 18–11) arányú győzelmet arattak.

A Sepsi–SIC legeredményesebbje a 18 pontot dobó Danielle Hamilton-Carter volt, míg a brassóiaktól Ashley Morrissette (10 pont) teljesítménye emelkedett ki. Pontszerzőink: Webb 11/6, Fontaine 9, Kilin 7/3, Hamilton 18, Dzankic 6, Kress 8, Marshall 12/9, Gördi-Părău 4, Neagu 1, Stoenescu 15/9, Huțanu 6.

A Sepsi–SIC tegnap Győrbe utazott, ahol holnap a CMB Cargo Uni csapatával játszanak edzőmérkőzést. Csütörtöktől Szekszárdon, a 48. alkalommal megrendezendő Sió-kupán mérkőznek meg a házigazda KSC Szekszárddal, a PINKK Péccsel és a szlovén ZKK Celje csapatával. A bajnoki címvédő első hivatalos mérkőzését szeptember 23-án vívja a Szuperkupában a kupagyőztes Târgoviște ellen a Sepsi Arénában, majd a bajnokság első fordulójában, várhatóan október 4-én a Galaci Phoenix együttesét látja vendégül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük