Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bizonytalan a folytatás

Elképzelések vannak, viszont tényleges határozat még nem született a Kovászna megyei labdarúgó-bajnokságokat illetően, a folytatást a kormány óvintézkedésein kívül a csapatok hajlandósága is befolyásolhatja. A megyei szövetség végrehajtó bizottsága ma dönthet ez ügyben, nem hivatalos információk szerint az érintett csapatok zöme legszívesebben befejezettnek tekintené az idényt.

A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag el sem kezdődhetett a tavaszi idény a megyei ligákban, az érintettek többsége le is tett a folytatásról. „A napokban kikértük a csapatok véleményét ez ügyben, és kiderült, a legtöbben nem tudnak eleget tenni a szigorú biztonsági előírásoknak, anyagi fedezetük sincs a folytatásra. Ma délelőtt videokonferencián tárgyal erről a végrehajtó bizottság” – nyilatkozta lapunknak Oláh József, a megyei szövetség elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

A FRF szabad kezet ad a Megyei Labdarúgó-szövetségeknek a megyei bajnokok kinevezésére – azzal a kikötéssel, hogy ez sportszerűen, érdem alapján történik –, akik nyáron osztályozón vívhatnák ki a III. ligába való feljutást. Abban az esetben, ha jelen állásnál lefagyasztják a IV. ligát, úgy a Sepsi OSK II. végez az élen, három pont előnnyel a második Papolccal szemben.

Jelenleg annyi bizonyos, hogy a III. liga következő szezonjában öt, egyenként 18 csapatos szériát hirdetnek meg. Az elképzelés azért is meglepő, mivel minden évben komoly gondot jelent a jelenlegi tizenhat csapatos szériák összeállítása. A legújabb tervek szerint augusztus 5-én rendezhetnek majd osztályozót, de a tervezettől eltérő módon, nem egymás elleni párharcokban dőlhet el, ki lesz a feljutó, hanem háromcsapatos minitornákon.

Ami az V. ligát illeti, ott a négy élen álló csapat között szerveznének osztályozót a feljutásért. Oláh József szerint a következő megyei labdarúgóidény augusztus 22-én kezdődne.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük