Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bizonyítottak a crossfitesek

Bizonyítottak a crossfitesek Sport

Hétvégén tartották Temesváron a Romanian Throwdown 2021 elnevezésű versenyt, amely az ország legnagyobb nemzetközi CrossFit találkozója, illetve szintén hétvégén Budapesten, a Lupa Tónál zajlott a Lupa Palooza verseny is. A kézdivásárhelyi Old Mickey’s Barbell Club csapatából többen részt vettek a két megmérettetésen.

Hirdetés
Hirdetés

A csapatból Temesvárra Szász Imola, Kis Ilka, Furtuna Cantemir jelentkezett. A nemzetközi megmérettetésről tudni kell, hogy több mint száz versenyző vett részt rajta, a legjobbak közül is a legjobbak. Magát a versenyt három feladatsoros kvalifikáció előzte meg, ez alapján kerültek be a Romanian Throwdownra. Furtuna Cantemir, a scaled – kezdő – kategóriában mérette meg erejét, hetedik helyen végezve a futamot. A 29 éves Kis Ilka RX/Elit osztályban a dobogó harmadik fokára állhatott, és ezzel immár negyedik éve a dobogósok között szerepel. A 39 éves Szász Imola, Masters 39+ kategóriában első díjjal tért haza.

Szász Imolától megtudtuk, hogy mindig készen állnak a kihívásokra, próbálnak minél több versenyen részt venni. A mindennapi edzéseik és csapattársaik felkészítik őket arra, hogy helyt álljanak a megmérettetéseken.

– A versenyen komplex feladatsorokkal tesztelték az erőnket, a gyorsaságunkat, állóképességünket, mint például az olimpiai súlyemelés, gimnasztika- és atlétikagyakorlatok – mondta el Imola, majd hozzátette, nagy álma teljesült azzal, hogy a dobogó felső fokára állhatott ezen a versenyen. Korábban is nyert már versenyeket, de ez teljesen más érzés volt.

– Remek csapat volt körülöttem, akik mind a felkészülés alatt, mind a versenyen támogattak. Nincs jobb érzés annál, mint amikor a közönség neked szurkol, és biztatnak arra, hogy képes vagy megcsinálni.

A Lupa Palooza viadalra tízen utaztak ki. Közülük kezdő kategóriában Márton Mária, Kovács Hanna, Konnáth Andrea, Szabó Zsuzsanna, Nemes Hunor, Voloncs Tamás és Bíró Tamás álltak a rajthoz. Középhaladó kategóriában Rétyi Jonathán és Szakács Simon Csongi versenyzett. Ferencz Tamás a haladó Masters 35+, míg Kozma Orsi szintén haladó kategóriában szállt harcba.

Kozma Orsi elárulta, hogy a feladatokat már a viadal előtt három héttel megkapták, így az edzéstervüket próbálták a megadott feladatok felé terelni, de kimondottan a versenyre nem készültek többet, mint amennyit egyébként is szoktak. Az úszás volt az egyetlen, amelyet pluszban beiktattak pár alkalommal.

A tíz versenyző közül Konnáth Andrea bizonyult a legfiatalabbnak, ezzel különdíjat érdemelt ki, Kozma Orsi pedig az abszolút haladó női kategóriában első helyet ért el.

– Nem volt egyértelmű a győzelmem, az úszás nem ment jól és erős versenyzők voltak, mindenki jó volt valamiben. Ez megkavarta a dolgokat. Így még inkább jó érzés volt az edzőtermet képviselve a dobogón állni, úgy, hogy tudtam, a fontos emberek körülöttem büszkék rám, és ez is motivált a verseny közben is – mesélte élményeit Orsi.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások