Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Berobbantak” a Háromszéki Ágyúsok

„Berobbantak” a Háromszéki Ágyúsok Sport

Új egyesület száll be a romániai jégkorong vérkeringésébe. A 2021/22-es bajnokság és kupa mezőnyének nyolcadik csapata a Háromszéki Ágyúsok lesz.

Hirdetés
Hirdetés

A klub a Fenestela cégen keresztül ahhoz a Miklós Ervinhez köthető, aki a brassói hoki bölcsője mellett is bábáskodott bő egy évtizeddel ezelőtt.

A kézdivásárhelyi központú csapat a Sapientia U23-mal játszott bemutató mérkőzést leendő közönsége előtt, és ebből az alkalomból megismerhettük a következő szezonra összerakott játékkeretet is. A névsor alapján egyáltalán nem lesznek harmatgyengék a Háromszéki Ágyúsok, vélhetően a Sportult rendre verni fogják, és versenyképesnek ígérkeznek a Sapientiával és a Steauával szemben is.

A három ágyús kapus közül László Arnold a legrutinosabb, ő Csíkszeredából érkezett tisztes Erste Liga-rutinnal és szép számokkal, Móré Szabolcs a Sportulban védett legutóbb, míg Pál Norbert mindössze 16 éves. A védősorból Antal Előd jó néhány romániai csapatban megfordult, ahol bőven gyűjthetett tapasztalatokat, Szabó Zsolt-Ákos legutóbb a Sportklubban kapott szerepet, mellettük Ferencz Szilárd, Márk Róbert és László Hunor sapientiás volt, Józsa Artúr és Móré Valter pedig 2004-es születésű. Az Ágyúsoknak 15 csatáruk van, köztük ezen a szinten ígéretesnek mondható nevekkel. Első helyen a légiós Szergej Pajort kell említeni, az ex-VHL-es orosz 37 éves kora ellenére simán hozta a meccsenkénti 2 pontos átlagot a Galati-ban két idényen át. Ugyancsak tapasztalt játékos a szintén a Duna-parti csapatból befutott Bíró Mátyás, aki előzőleg éveken át volt alapember a Corona Brassóban. A többiek közül jól ismerhetjük még Antal Alfrédot (legutóbb 27 meccsen 64 pont a Steauában!), Danalizi Gergőt (a MAC-ban pallérozódott, de a Sapientiából érkezett), Gecse Olivért, Sándor Zoltánt és Ilyést Tamást (mindhárman pont/meccset tudtak a román bajnokságban a csíkiaknál), Koppány Mártont (több magyarországi klubban is megfordult) és a Szeredában is bemutatkozott Róth Zoltán-Lászlót. Fetes Norbert és Fetes Róbert a Sportulból igazolt át, míg a győri születésű, de székely származású Horváth Pál egyenesen az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiáról teszi át ide a székhelyét. Fülöp Norbert, Kernászt Máté és Solymosi Tamás rendkívül fiatalok.

A Háromszéki Ágyúsok vezetőedzője a svéd Pär Torstensson lett, ő 44 éves, és az elmúlt három idényben a norvég élvonalbeli Lillehammer másodedzője volt. Segítője Brassóból érkezik Kertész Zoltán személyében, míg a klub általános igazgatója Rajz Tamás.

Az új háromszéki csapat augusztus végén érdemben is megmutathatja magát, ugyanis részt veszt Csíkkarcfalván a Székelyföld Kupán. Ellenfelei a házigazda Sapientia U23, a Csíkszeredai Sportklub és a Steaua Bukarest lesznek.

(jegkorongblog.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük