Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Benkő Zsolt budapesti aranya

Benkő Zsolt budapesti aranya Sport

Szeptember 8–9-én Budapesten rendezték meg Magyarország és Közép-Kelet Európa egyik legrangosabb nemzetközi karateversenyét, a 21. Budapest Opent, amelyre 37 ország több mint 2000 versenyzőjét nevezték. A sepsiszentgyörgyi karatékák hozták a tőlük megszokott formát, hat dobogós helyezést érdemelve ki.

A meglehetősen erős és népes mezőnyben a Vass Hunor edzette Sport-All SC 16 sportolóját indította az MTK Budapest színeiben. A fárasztó, de tanulságos két napos rendezvényen összesen hat alkalommal állhattak dobogóra a háromszékiek, ebből 1 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérem.
Az MTK összesen 27 éremmel gazdagodott – 5 arany-, 10 ezüst- és 12 bronzérem – ezzel pedig Magyarország legeredményesebb egyesületeként zártak, míg az összesített éremtáblán az előkelő negyedik helyet szerezték meg, olyan rangos ellenfelek mögött, mint az első orosz nemzeti válogatott, a második ukrán nemzeti válogatott és a harmadik Legion Ukrajna mögött.
A Budapest Open kvalifikációs pontszerző versenynek számított a magyar válogatott keretének kialakításához a februári, Dániában esedékes Európa-bajnokságra. További három kvalifikációs viadal van hátra, Vass Hunor edző bízik benne, hogy a következők még jobban fognak sikerülni. A karate-szakosztály köszöni a szülők önzetlen segítségét, és támogatóik (Orex, KTW, MCC, Mamut Copy, Sport Világ, Eniplast) hozzájárulását.
A Sport-All SC eredményei a Budapest Openen (kumite versenyszámban): 1. hely Benkő Zsolt (12–13 év, +55 kg); 2. hely: Bernád Vivien (10–11 év, -40 kg) és Halmágyi Chanel (10-11 év, -34 kg); 3. hely: Bartos Norbert (kadét, -70 kg), Tamási Panna Fruzsina (8–9 év, +30 kg) és Török Panka (10–11 év, -34 kg). <<

Indul a kezdő és újrakezdő karate csoport
A Sport-All Sport Club (edző: Vass Hunor) az iskola kezdésével egyidőben indítja, illetve folytatja a karate-foglalkozásokat azon sportolókkal, akik az elmúlt évben valamelyik óvodában, vagy a Székely Mikó sporttermében látogatták az edzéseket. Ugyanakkor tagfelvételt is hirdetnek azon kezdők számára, akik szívesen kipróbálnák a karate nyújtotta előnyöket. A szülők, akik szeretnék, hogy fegyelmet, önkontrollt, mozgás-koordinációt és környezetével szemben érzett tiszteletet tanuljon gyerekük, látogassanak el az edzésekre kedden és csütörtökön 16–17 óra között, a Székely Mikó Kollégium nagy sporttermébe, vagy érdeklődjenek a 0743.961.814-es telefonszámon Vass Hunor edzőnél.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük