Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bemutatókkal zárták az évet a műkorcsolyázók

Bemutatókkal zárták az évet a műkorcsolyázók Sport

Egyre több háromszéki gyerek és fiatal éli mindennapjait a műkorcsolya bűvöletében, köszönhetően elsősorban Petra Knezevic Kolarevic edzőnőnek, aki a sepsiszentgyörgyi Királypingvinek és a Kézdivásárhelyi SE műkorcsolya-szakosztályának vezetőjeként nap mint nap a különböző piruettek, ugrások és forgások tökéletesítésén dolgozik.

Hirdetés
Hirdetés

A vakációt megelőző hetek igencsak zsúfoltra sikerültek a háromszéki műkorcsolyázók számára, különböző bemutatókon, illetve versenyhelyzetben is igazolták, mekkorát fejlődtek az előző idényhez képest. December 15-én a Nagyszeben központjában felállított jégpályán csillogtatták meg tudásukat a horvát származású edzőnő tanítványai, a helyszín különlegessége, illetve maga az alkalom feledhetetlen élményekkel gazdagította a kis műkorcsolyázókat. Ezt követően, december 20-án Bukarestben, a Cupa Magiei elnevezésű viadalon siklottak jégre, számos dobogós helyezést érdemelve ki. A hobbi kategóriában versenyző műkorcsolyázóink eredményei a bukaresti kupaversenyen: 1. hely: Mikó Zenkő, Milik Sonia, Molnár Lelle Ágota, Czipa Kriszta, Gheorghe Mocanu, Imreh Panna, Ştefania Pârvu, Daczó Helga, Fejér Johanna; 2. hely: Milik Alexander, Mikó Kincső Panna, Székely Nemes Sára, Örsi Gyopár, Natalia Roca, Gajdó Klaudia, Szőcs Dakó Jázmin, Szász Ingrid, Szabó Emese, Molnár Mikola Anetta; 3. hely: Sós Karola és Hosszú Kriszta Karola.

December 21-én Sepsiszentgyörgyön, december 22-én Kézdivásárhelyen tartottak nagy érdeklődésre számot tartó karácsonyi bemutatót a korisok, összesen 67 gyerek karcolta a jeget ezeken az alkalmakon.

– Komoly felkészülési időszak előzte meg ezeket a bemutatókat, annál is inkább, mivel folyamatosan bővül a csapat, jelen pillanatban több mint 30 hét év alatti gyerek látogatja a műkorcsolyaedzéseket, ami egyrészt nagyszerű, mivel tanácsos minél zsengébb korban elsajátítani az alapokat, másrészt viszont igazi kihívást jelentett a koreográfia begyakorlása – részletezte Petra Knezevic Kolarevic egykori horvát válogatott műkorcsolyázó. – Örülök, hogy egyre nő az érdeklődés a műkorcsolya iránt, az újakkal alapozunk, míg a régebbi tanítványoknál látványos a fejlődés, elsajátították az ugrásokat (Axel, Rittberger, Salchow), de olyan is van, aki tökéletesen bemutatja a klasszikus Biellmann-piruettet (amikor a korcsolyázó két kézzel a háta mögött, a feje fölé emelve a lábát megfogja a korcsolyája pengéjét – szerk. megj.), egyszóval nagyon büszke vagyok rájuk.

Természetesen a bemutató adta oldottabb hangulatban jobban sikerültek a kűrök, mint az azt megelőző versenyen, de az edzőnő szerint az a lényeg, hogy minél több éles helyzetben tudjanak gyakorolni, annál is inkább mivel január végén a Román-kupán szerepelnek, majd márciusban az országos bajnokságon bizonyíthatnak olyan versenytársakkal szemben, akik régebb óta űzik a sportágat. Ne feledjük, hogy az ország egyetlen szinkronkorcsolya-csapata háromszéki – itt tizenhatan korcsolyáznak egyszerre –, de a nagy érdeklődés lehetővé teszi, hogy hamarosan egy második szinkroncsapat is alakuljon, a lényeg a kitartáson van – tette hozzá az edzőnő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük