Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Belga siker a téli ralin

Belga siker a téli ralin Sport

A tavalyhoz hasonlóan idén is belga sikerrel zárult a kommandói Historic Winter Rally. A hatodik kiírásnak örvendő háromnapos esemény Grégoire de Mevius sikerét hozta, miután egy évvel korábban fia, Ghislain de Mevius állhatott fel az autóklasszikusokat felvonultató viadal dobogójára.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi Auto Crono Klub a Román Automobil-szövetség égisze alatt immár hatodik alkalommal rendezte meg az autóklasszikusok számára meghirdetett Historic Winter Rallyt. Az esemény 2022-es kiírására 31 francia és belga egység nevezett. Az idei eseményen olyan klasszikusokat láthattunk száguldani megyénk legmagasabb településén, mint a Subaru 555, a Mazda 323 GTX, a Porsche 911, a Ford Escort, a Toyota Celica GT4, a BMW IX, a Datsun 240 Z vagy a Citroën AX 4×4.

A végső diadalt begyűjtő belga Grégoire de Mevius (Mazda 323 GTX) már a második etap után átvette a vezetést összetettben, és végül 2:12.4 percet vert a második helyezett francia Paul Chabloz-ra (BMW IX).

Végeredmény: 1. Grégoire de Mevius/André Leyh (Mazda 323 GTX) 2:46:59.3 óra, 2. Paul Chabloz/Christopher Revais (BMW IX) 2:49:11.7 óra, 3. Ludovic Gherardi/Yves Pezzut­ti (Subaru 555) 2:57:50.7 óra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük