Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bekeményített a Sepsi OSK

Bekeményített a Sepsi OSK Sport

A gyenge őszi szereplés miatt több játékosának is búcsút intett a Sepsi OSK labdarúgócsapata, ugyanakkor komoly erősítésbe fogott. Ugyan még nem alakult ki a végleges keret, de már most elmondható, hogy az élvonalban szereplő klub minőségi légiós-állománnyal büszkélkedhet, ráadásul a szakmai stábot is kiegészítették. A jó híreknek még nincs vége, a stadion korszerűsítési munkálataival remekül haladnak, és bizakodóak, hogy idéntől már ténylegesen is hazai pályán küzdhetnek a pontokért.

Kertész Dávidtól, a klub alelnökétől megtudtuk, a stadion korszerűsítésével nagyjából elkészültek, a még hátralevő apróbb munkálatokon pedig gőz­erővel dolgoznak, és már csak az engedélyek megszerzésétől függ, hogy az év első mérkőzését a vendég Temesvár ellenében Sepsiszentgyörgyön játszhatják-e le.
– Bizakodóak vagyunk, most már látok reális esélyt arra, hogy végre itthon játszhasson a csapat. A stadion készen áll, azonban a legnehezebb rész még hátravan, az engedélyek beszerzése, ezek közül is kiemelkedik a tűzoltósági szakhatósági engedély megszerzése. Azon vagyunk, hogy minden biztonsági követelménynek megfeleljen a létesítmény, és lehetőleg még január 25-e előtt jóváhagyják ezeket – részletezte Kertész Dávid, utalva arra, hogy a hivatalos mérkőzés előtt legkésőbb tíz nappal a szövetség illetékes bizottsága jóvá kell hagyja a stadion működését.
Az elmúlt napokban megérkeztek és helyükre kerültek az öltözőket szolgáló konténerek, illetve az új kispadok is, olyan munkálatok vannak még hátra, mint a hátsó konténerekhez a feljárók és folyosók kialakítása, a kamerák felszerelése, illetve a szektorokat jelző kis­táblák kifüggesztése a négy–öt szék híján 5000 férőhelyes stadionban.

Betartották a szavukat, többen távoztak
A Sepsi OSK január negyedik napján kezdte meg a felkészülést a február első hétvégéjén kezdődő tavaszi idényre, pénteken kéthetes antalyai edzőtáborba vonul az Eugen Neagoe irányította alakulat. A január 26-ig tartó időszakban a piros-fehér mezesek öt felkészülési mérkőzést játszanak, többek között az albán Partizán Tiranával, az ukrán FC Olekszandrijával és a kazah Kajszar Kizilordával.
A keretben több változás is történt az elmúlt időszakban, legutóbb Răzvan Damiannal és Ciprian Răduţoiuval bontottak közös megegyezéssel szerződést, ezt megelőzően Constantin Grecu, Dragoş Huiban, Victor Astafei, Sandu Iovu és Issa Thiaw neve került fel a távozók listájára. A montenegrói Stefan Nikolic szerződése december folyamán járt le, nem hosszabbították meg azt. A hírek szerint a Dinamo a folytatásban igényt tart a kölcsön­adott Patrick Petrere.

Értékes idegenlégiós-állomány
Ami pedig az érkezőket illeti, egyelőre úgy tűnik, az eddig gyengén muzsikáló védelmet kívánják megerősíteni, ugyanis három védőjátékost igazoltak. A klub hivatalos Facebook-oldalán pénteken jelentette be, hogy másfél éves szerződést kötöttek Albert Dalmau Martínezzel. A 25 éves spanyol jobbhátvéd a Barcelona utánpótlásközpontjában nevelkedett, de csak a katalánok másodcsapatában kapott lehetőséget. A Valencia B csapatában is megforduló játékos legutóbb a Hércules Alicantéban futballozott, ezenkívül 2008 és 2010 között 29 mérkőzésen lépett pályára a spanyol korosztályos (U17, U19) válogatottakban.
Az OSK még a téli szünet előtt megszerezte a horvát Jure Obsivac játékjogát, a kazah Atirautól érkező 27 éves középső védő szintén másfél évre írt alá. Obsivac és Dalmau már a kerettel készül, hozzuk csatlakozik hamarosan Daisuke Sato, a Fülöp-szigeteki válogatott balhátvéd. A japán származású labdarúgó a dán Horsenstől érkezik Sepsiszentgyörgyre, de nem ismeretlen számára a román futball, ugyanis épp Eugen Neagoe irányítása alatt játszott a Jászvásári Poli színeiben.
A szakmai stábban is történtek változások, az egykori válogatott kapus, Emilian Dolha személyében új kapusedző csatlakozott a klubhoz, míg ezentúl Marius Dima felel majd a csapat erőnléti felkészítéséért. A következő napokban további játékosok érkezése várható a bajnoki tabella utolsóelőtti, 13. helyét elfoglaló együttesnél. A Sepsi OSK 22 forduló leforgása alatt 15 pontot gyűjtött. Az alapszakaszból hátralevő négy fordulóban sorrendben a Temesvári Poli (itthon), a Krajovai CS U (idegenben), a Concordia Chiajna (itthon) és a FCSB (idegenben) lesz a mieink ellenfele.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. január 11., 12:23
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Hajrá Sepsi Osk,hajrá Diószegi….
    Köszönjük meg Diószegi Lászlónak aki fáradságot,pénzt,idejét,energiáját nem sajnálva ilyen szintre emelte a Szentgyörgyi focit,és drukkolunk,drukkoljunk a csapatnak a továbiakban már otthon is, a bentmaradásért ,a sikerekhez !!!
    Nem semmi amit elért egy ilyen kisváros mint Szentgyörgy a sport terén… Gratulálunk hozzá !!!