Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bejutott Simona Halep az Australian Open második fordulójába

Bejutott Simona Halep az Australian Open második fordulójába Sport

Legyőzte Simona Halep az ausztrál Lizette Cabrerát az év első Grand Slam-tornája, az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában. Sorana Cîrstea is nyert hétfőn, Patricia Ţig, Irina Begu és Mihaela Buzărnescu azonban vereséget szenvedett az első körben.

Hirdetés
Hirdetés

Az Australian Openen tavaly elődöntőig jutott Halep 6:2, 6:1-re győzte le a világranglista 140. helyén álló ellenfelét, Lizette Cabrerát, mindössze 59 perc alatt.

A román lány játékán ezúttal nem látszott, hogy hátproblémákkal küzdene, ahogyan az a szintén Melbourne-ben megrendezett Gippsland Trophyn az orosz Jekatyerina Alekszandrova elleni negyeddöntős mérkőzésen történt.

Az ausztrál lánnyal játszott találkozón az első szettben 4:0-ra, a másodikban 5:0-ra vezetett Halep, amikor ellenfele először játékot nyert.

A román lánynak 14 nyerő ütése volt, míg ellenfelének hét, és Halep 18 ki nem kényszerített hibát vétett, az ausztrál 28-at.

A második fordulóban egy másik ausztrál játékos, Ajla Tomljanovic lesz Simona Halep ellenfele.

Továbbjutott a második fordulóba Sorana Cîrstea (WTA-68.) is, aki 6:2, 6:1-re győzte le hétfőn honfitársát, Patricia Ţiget (WTA-56.). Sorana Cîrstea következő ellenfele a tornán a kilencedik helyen kiemelt cseh Petra Kvitova lesz.

Irina Begu és Mihaela Buzărnescu viszont búcsúzott a tornától az első körben: előbbit a szerb Nina Stojanovic győzte le 6:3, 6:4-re, utóbbi a Kanadát képviselő Bianca Andreescutól szenvedett vereséget három szettben (6:2, 4:6, 6:3).

A szintén főtáblára került Ana Bogdan kedden lép pályára az amerikai Danielle Collins ellen. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük