Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Befértek az ősz álomcsapatába

Befértek az ősz álomcsapatába Sport

Miközben rövid, alig három hetes pihenőjét tölti a román labdarúgó élvonal mezőnye, a Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) rangsorolta az alapszakasz első felének legjobbjait. A 2020–2021-es bajnokság őszi idényének álomcsapatában helyet kapott a Sepsi OSK meghatározó játékosa, Gabriel Vașvari, valamint a csapatot irányító Leo Grozavu vezetőedző is szerepel a listán.

Hirdetés
Hirdetés

A Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) nemrég közzétette az I. liga odavágó-sorozatának legjobb csapatát. Az első tizenöt forduló leteltével az FCSB gyűjtötte a legtöbb pontot, így listavezetőként töltheti a rövid téli szünetet, emiatt nem meglepő, hogy a legjobb tizenegy labdarúgó között a legtöbben, szám szerint négyen a fővárosi együttest erősítik. A jelenleg harmadik helyen álló, címvédő Kolozsvári CFR két játékosa, a támadójátékban meghatározó szerepet betöltő Ciprian Deac és Andrei Burcă hátvéd található az álomcsapatban, de a második Universitatea Craiova is két futballistával képviselteti magát.

A ranglistán előkelő negyedik helyen tanyázó Sepsi OSK tapasztalt középpályását, Gabriel Vașvarit is beválasztották a legjobbak közé, a 34 éves labdarúgó alaposan kivette részét az együttes sikereiből. Az odavágó-sorozat legjobb edzőinek a Sepsi OSK-t irányító Leo Grozavut és a meglepetéscsapatnak számító Academica Clinceni trénerét, Ilie Poenarut választották. Grozavu kapcsán a LPF kiemeli, hogy remekül kezelt egy szolid játékoskeretet, továbbá ő az egyetlen tréner a mezőnyben, aki minden egyes bajnoki minden cserelehetőségét kihasználta. És hogy ezt nem tette hiába, bizonyítja a tény, hogy nyolc mérkőzésen is csereként beálló játékos szerzett gólt vagy készített elő egy-egy találatot.

Az I. liga odavágó-sorozatának legjobb csapata: Octavian Vâlceanu (Clinceni) – Mihai Bălașa (Craiova), Iulian Cristea (FCSB), Andrei Burcă (Kolozsvári CFR) – Ciprian Deac (Kolozsvári CFR), Alexandru Cicâldău (Craiova), Gabriel Vașvari (Sepsi OSK), Olimpiu Moruțan (FCSB) – Dennis Man (FCSB), Constantin Budescu (Astra), Florin Tănase (FCSB). Edzők: Leo Grozavu (Sepsi OSK), Ilie Poenaru (Clinceni).

Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke karácsonyi köszöntőjében értékelte a csapat 2020-as teljesítményét, kiemelte a szurkolók hiánya okozta nehézségeket, ugyanakkor beszélt a célokról, és megköszönte az OSK valamennyi munkatársának az idén kifejtett munkáját.

„Az összevisszaság éve volt az idei, márciusban még úgy gondoltuk, talán utolsó évünk az élvonalban, végül sikerült a 9. helyen végeznünk. Az új idény rosszul indult, Craiovától kikaptunk 1–0-ra – mindenki tudja, hogyan – de ezen vereség után elindultunk felfelé. Jelenleg az előkelő 4. helyen tanyázik csapatunk, a játék képe alapján pedig reménykedhetünk abban, hogy a bajnokság végére is elérhető lesz számunkra ez a negyedik hely. Ez, tudjuk, rengeteg munkával, odafigyeléssel jár, s talán több odaadással a játékosok részéről. Mindenkinek nehéz volt ez az év, szurkolók nélkül kopár volt minden. De úgy érzem, játékosaink mindent megtettek, hogy kárpótoljanak azért, hogy kongóan üres stadionokban kellett játsszanak. Külön köszönöm támogatóinknak, akik mellettünk álltak a nehéz periódusban is, köszönet a szülőknek, akik rendszeresen hozták edzésre a gyerekeket – hiszen a jövő bennük van, köszönet munkatársaimnak, hogy ezt a gyönyörű eredményt elérhettük, és köszönet szurkolóinknak!” – fogalmazott a klubvezető, kellemes ünnepeket kívánva mindenkinek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük