Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Befejezték nápolyi szereplésüket

Befejezték nápolyi szereplésüket Sport

A romániai női kosárlabda-válogatott a 11. helyen végzett a nyári Universiadén. A Nápolyban rendezett kosárturnén a Lénárt Paulát és Kelemen Kincsőt soraiban tudó válogatott három győzelmet aratott, és ugyanannyi vereséget szenvedett el.

Hirdetés
Hirdetés

A romániai Universiade-válogatott a B-csoport harmadik helyén végzett, miután 59–31-re kikapott Oroszországtól és 39–32-re Portugáliától, illetve 53–37-re megverte Argentínát. Ezt követően az alsó ági helyosztókkal folytatták a Cătălin Tănase és Larisa Toma irányította kosarasok, ahol első lépésként legyűrték Ukrajnát (76–72). Lénárt Paula közel állt a dupla-duplához, a kézdivásárhelyi játékos 11 pontot és 9 lepattanót szerzett, míg Kelemen Kincső 4 pontot dobott. A helyosztók második körében nem bírtak Finnországgal (50–73), Paulának itt már összejött a dupla-dupla, 10 ponttal és 16 lepattanóval, míg Kincső 3 pontot jegyzett.

Szerdán délelőtt a 11. helyért Szlovákiával mérkőztek a lányok, és semmit sem bíztak a véletlenre, hanem magabiztosan behúzták a meccset 61–46 arányban. Paula 6, Kincső 3 ponttal járult hozzá a sikerhez. Az alsó ág legjobbja Finnország lett, amely így 9. lett a tornán, miután 75–44-re legyűrte a tizedik Magyarországot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük