Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bedarálta Kolozsvárt a SIC

Bedarálta Kolozsvárt a SIC Sport

Parádés végjátékának köszönhetően diadalmaskodott a Kolozsvári U csapata felett a kétszeres bajnok Sepsi–SIC szombat este a női kosárlabda Nemzeti Liga 9. fordulójában. A hullámzó játék dacára a Mikes-csapat 82–66 arányban lépte le ellenfelét, és eddigi hibátlan menetelésének, azaz 8 győzelmének betudhatóan a rangsor élén zárta az odavágó-sorozatot.

 

Magabiztosan kezdte a mérkőzést és egyértelműen irányította a játékot a Sepsi–SIC, előbb Tyaunna Marshall volt eredményes, majd Adrienne Webb talált be a hárompontos vonal mögül, de a kincses városiak is összekapták magukat, sőt egy perccel az első negyed vége előtt a zöld-fehér mezesek egykori játékosa, Amanda Thompson két pontjával a vezetést is átvették, viszont Danielle Hamilton-Carter kosarával egyenlíteni tudtak a szentgyörgyiek (15–15). A folytatásban a kolozsváriak Leslie Vorpahl találatai révén jutottak előnyhöz, viszont Annemarie Gödri-Părău hárompontosa jókor talált utat a gyűrűbe, majd Nathalie Fontaine értékesített két büntetődobást, az első félidő végéig pedig fej-fej mellett haladtak a csapatok (34–32).

A szünet utáni első percekben a házigazdáknak sikerült hat ponttal ellépni a Dragan Petricevic irányította együttestől, de ezt követően kisebb hullámvölgybe kerültek a zöld-fehérek azzal, hogy a következő három percben nem tudtak gyűrűbe találni, amit a vendégek kihasználtak és sorozatban 10 pontot jegyeztek (46–50).

Az utolsó tíz perchez közeledve Gödri-Părău és Marshall vezérletével rákapcsolt a Sepsi–SIC, újra előnyhöz jutott, és a vezetést nem engedte ki a kezéből a mérkőzés végéig. A zárószakaszban támadásban és védelemben egyaránt remek teljesítményt nyújtottak, huszonöt pontjukra a vendégek csak tizenkettővel tudtak válaszolni, így a Sepsi–SIC 16. alkalommal győzte le a Kolozsvári U alakulatát.

A Sepsi–SIC legjobbjai Gödri-Părău és Marshall voltak, akik 20–20 ponttal vették ki részüket a zöld-fehérek nyolcadik bajnoki sikeréből. A Szamos-partiak részéről a 17 pontig jutó Ioana Ghizilă teljesítménye emelkedett ki, illetve Thompson dupla-duplával (14 pont és 10 lepattanó) zárta a mérkőzést egykori csapata ellen.

Sepsi–SIC: Webb 15/9, Kress 7, Marshall 20, Gödri-Părău 20/6, Neagu. Cserék: Fontaine 9, Kilin, Hamilton-Carter 4, Džankić, Kovács, Stoenescu, Huțanu 7. Vezetőedző: Zoran Mikes. Kolozsvár: Taylor 5/3, Lovász, Ghizilă 17/6, Vorpahl 11/6, Thompson 14. Cserék: Aursulesei, Voica, Maxim, Bachvarova 4, Kalusic 15/3. Vezetőedző: Dragan Petricevic.

A Sepsi–SIC legközelebb csütörtökön 18.30-tól játszik a Sepsi Arénában az Olympiakosz Pireusz csapatával az Európa-kupa playoff-kör 1. fordulójának első mérkőzésén.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük