Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Becsúszott az első vereség

Becsúszott az első vereség Sport

Hétfőn elszenvedte idei első vereségét az Antalyában edzőtáborozó Sepsi OSK, amely felkészülési mérkőzésen 2-1-re kikapott a kazah Kajszar Kizilorda együttesétől. A sepsiszentgyörgyi szurkolók sajnos ennél rosszabb hírt is kaptak a napokban, ugyanis a piros-fehérek nemhogy Szentgyörgyön, de még Brassóban sem játszhatják le az alapszakaszból hátralevő két hazai meccsüket.

 

A Sepsi OSK kedden hivatalos közösségi oldalán értesítette szurkolóit arról, hogy a csapat nem játszhatja le Sepsiszentgyörgyön az alapszakaszból hátralevő Temesvári Poli (február 2-án) és a Concordia Chiajna (február 17-én) elleni hazai bajnoki mérkőzéseit. A Sepsi OSK vezetősége ideiglenes megoldásként ezt a két találkozót a ploieşti-i Ilie Oană Stadionban rendezi meg.

„Mindent megtettünk azért, hogy a Sepsi OSK végre tényleg itthon játszhassa mérkőzéseit, de egyelőre még nem kaptunk kézhez minden szükséges engedélyt. Ugyanakkor a brassói Tineretului Stadionnál már nem adottak a technikai feltételek” – áll a közleményben, kiemelve, hogy az elmúlt hónapokban a klub munkatársai időt és energiát nem kímélve dolgoztak a sepsiszentgyörgyi sportbázis bővítése, illetve korszerűsítése érdekében. „Reméljük, hogy a lehető legrövidebb időn belül pontot tehetünk a hitelesítési eljárás végére is, hogy a play-out kezdetére a stadion alkalmassá váljon az élvonalbeli mérkőzések lebonyolítására. Köszönet a szurkolóknak a támogatásért, a megértésért és a türelemért!”.

Ami a csapat felkészülését illeti, az eddigi három döntetlen után becsúszott az első vereség. Az OSK hétfőn 2-1 arányban hajtott fejet a kazah FK Kajszar Kizilordával szemben zuhogó esőben, nehéz talajon lejátszott mérkőzésen. Csapatunk a Fejér – Burlacu, Ursu, Dima, Dumbravă – Chiriţă, Gorrin, Petrovic, Petre – Hadnagy, Kuku felállításban játszotta végig az első félidőt, míg szünet után a Niczuly – Dalmau, Obsivac, Viera, Sato – Fülöp, Ghinga – Hamed, Babei (Oliveira 60.), Simonovski (Veress 68.), Kuku összetételű tizenegy lépett pályára. Az OSK becsületgólját Alex Gorrin szerezte büntetőből a 29. percben. A piros-fehérek ezt megelőzően három döntetlent értek el az edzőtáborban, az albán FC Kamza (1–1), a lengyel Korona Kielce (0–0) és az ukrán PFK Olekszandrija (1-1) ellen.

A felkészülés üteméről elégedetten nyilatkozott Eugen Neagoe vezetőedző, aki szerint mindenki jól végzi a munkáját, és minden bizonnyal a téli szünet végére a játékosok fizikailag is alaposan fel lesznek készülve. Ugyanakkor Neagoe reményét fejezte ki, hogy az első hivatalos mérkőzésig az új játékosoknak is sikerül alkalmazkodniuk a csapattársakhoz. „Naponta szóba állok velük, és elégedett vagyok, mivel fogékonyak, intelligens fiúk, nagy tapasztalattal rendelkeznek. Értékes játékosok érkeztek, meggyőződésem, hogy decemberhez képest erősebb csapatunk van most” – állítja a szakember.

Az OSK a pénteki hazautazás előtt ma a grúziai FC Saburtalóval is összeméri erejét Antalyában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük