Felhívás!

Bátor lépés Vetteltől

Bátor lépés Vetteltől Sport

A Ferrari megerősítette, hogy Sebastian Vettel a 2020-as Forma–1-es idény végén távozik a csapattól, miután nem hosszabbították meg a szerződését. A négyszeres bajnok Sebastian Vettel 2015 óta versenyez a Ferrarival.

Néhány órával azután, hogy a német sajtóban megjelent, Sebastian Vettel nem tudott egyezségre jutni a Ferrarival, az olasz csapat hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a négyszeres világbajnok 2020-ban az utolsó szezonját kezdi meg velük, aztán befejezik a 2015 óta tartó együttműködésüket. A csapat kiemelte, a versenyzővel közös megegyezéssel jutottak arra, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését. „Ezt a döntést közösen hoztuk meg, mi és Sebastian, mivel mindkét fél úgy érzi, ez a leghelyesebb” – nyilatkozta Mattia Binotto csapatfőnök. „Nem volt egy könnyű döntés, tudva, Sebastian mennyit ér versenyzőként és emberként. Nincs egy adott oka a döntésnek, leszámítva azt, hogy mindketten úgy éreztük, eljött az ideje annak, hogy elváljanak az útjaink, mert így érhetjük el a saját céljainkat.”

Sebastian Vettel közölte, az egyetértés hiányában nem látta értelmét a közös folytatásnak. „Ahhoz, hogy ebben a sportágban a legjobb eredményt érd el, létfontosságú, hogy mindkét fél tökéletes harmóniában dolgozzon együtt. A csapat és én érzékeltük, hogy már nem áll fenn a kölcsönös szándék a közös folytatásra a mostani szezont követően” – fogalmazott.

Vettel a 2020-as szezonig 14 győzelmet aratott a Ferrari színeiben. Első sikerüket 2015-ben Malajziában jegyezték, az eddigi utolsó pedig tavaly Szingapúrban. A Ferrari és Vettel bejelentése után két kérdés maradt: mi lesz a négyszeres világbajnokkal, és ki érkezik a helyére? Miközben egyelőre az sem zárható ki, hogy Vettel visszavonul a szezon végén, ha mégis a folytatás mellett dönt, könnyen lehet, hogy a német és a Ferrari választása egymásból fog következni, hiszen a pilóta radarján ugyanazon csapatok szerepelhetnek, amelyeknek jelenlegi versenyzőit esélyesként emlegetik a helyének átvételére. A találgatások szerint a Renault már ajánlatot is tett Vettelnek, és a McLaren is esélyes lehet nála. Előbbi gárdától Daniel Ricciardo, utóbbitól Carlos Sainz neve szerepelhet a Ferrari listáján, Charles Leclerc potenciális csapattársaként.

A bajnokság talán még nem kezdődött el, az események már kezdenek beindulni az F1-ben. A versenyzőpiaci pletykaszezon most jön csak lendületbe igazán. Vajon milyen további fordulatok jönnek még?

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.