Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Balszerencsés verseny

Bodzavásáron léptek asztalhoz a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub pingpongozói, az ifjúsági II-es asztaliteniszezők csapatversenyére egy fiú és egy lány együttessel neveztek a Kerekes Barnabás irányította céhes városiak.

A szakember elsősorban a Papp Rebeka, Oláh Kriszta és Mike Boróka által alkotott lánycsapattól várt el eredményes szereplést, a hetedikként kiemelt együttes viszont rosszul kezdte a megmérettetést, ennek következtében, némiképp alulmúlva a várakozásokat, nem jutott be a legjobb nyolc közé. A lányok 4–1-es vereséggel indítottak a Konstancai LPS II-vel szemben, majd 4–0-ra verték a Krajovai ISK-t, illetve 4–0-ra kikaptak Aradtól, így a 9–16. helyekért maradtak versenyben. Itt 4–2-re nyertek Slatinával és 4–0-ra Krajovával szemben, majd a 9–12. helyért folyó küzdelemben 4–2-re legyőzték Marosludast, illetve 4–0-ra kikaptak Giur­giu­tól, és a 10. helyen végeztek.

A Chelmuș Ionuț, Canea-Kocsis András és Burnichi Marian összetételű fiúcsapat sikeresen átverekedte magát a selejtezőkörön, majd a legjobb tizenhat között három vereséggel indítottak (4–0 a Prîstavu Câmplunggal és Székelyudvarhellyel, 4–2 a CSSA Bukaresttel). A 9–16. helyért vívott párharcokban 4–1-re alulmaradtak a Kolozsvári Politechnikával szemben, illetve ugyanekkora arányban legyűrték a Konstancai LPS-t, majd a 13–16. helyért két újabb vereséget szenvedtek el (4–1 Zilahtól és 4–2-re a Konstancai Farultól), így a 15. helyen zártak.

– A fiúk számára elsősorban a tapasztalatszerzés volt a cél ezen a szinten, ugyanis Chelmuș kivételével, jóval kisebbek ennél a korosztálynál, a lányoktól viszont jobb szereplést vártam – értékelt Kerekes Barnabás edző, aki azt is elárulta, hogy az asztalitenisz-szakosztály következő versenye a szerdán, Câmpulungon kezdődő ifjúsági I-es csapatverseny lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük