Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Balogh Hanna országos bajnok

Balogh Hanna országos bajnok Sport

Csütörtöktől szombatig brassópojánai „buborékban”, egészen pontosan a Nagykőhavas (Piatra Mare) szálloda konferenciatermében bonyolították le a tizenhat év alatti cselgáncsozók országos bajnokságát, amelyen egy arany- és egy bronzérmet szereztek a háromszéki sportolók.

Hirdetés
Hirdetés

Dzsudokáink legjobb eredménye Balogh Hanna nevéhez fűződik, aki súlycsoportjában nem talált legyőzőre begyűjtve az országos bajnoki címet.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklubnak versenyző sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna a 63 kg-os súlycsoportban lépett tatamira, és úgy bizonyult a legjobbnak, hogy remek teljesítményének köszönhetően simán nyerte összes meccsét, így végül mindenkit maga mögé utasítva a kategória dobogójának legmagasabb fokára állhatott fel. Hanna ötéves kora óta cselgáncsozik, az elmúlt tíz év alatt több mint 80 érmet szerzett országos és nemzetközi bajnokságokon, legutóbb a pódium legalsó fokára léphetett fel a Déván, február 21-23. között megrendezett U18 országos bajnokságon. Tagja a korosztályos válogatottnak.

A céhes városbéli csapat egykori cselgáncsozója, jelenleg a Csíkszeredai VSK színeiben versenyző Deák Roland két megnyert mérkőzés után jutott a 66 kg-osok negyeddöntőjébe, ahol sajnos kikapott, ám vigasz ágon harcolhatott a bronzéremért. Deák hozta a kisdöntőt, és a harmadik helyen zárta az országos bajnokságot.

„Nagyon szigorú körülmények között rendezték meg a viadalt, így minden klub a legjobbjait vitte erre az országosra, é ezért nem volt több kézdivásárhelyi versenyző Brassópojánán. Természetesen nagyon örvendek sportolóim eredményének” – nyilatkozta érdeklődésükre a Nagy Mózes SK edzője, Veres László.

Eredmények: lányok, 63 kg-os súlycsoport: 1. Balogh Hanna (Nagy Mózes SK), 2. Maria Purcaru (Mioveni-i SK), 3. Raluva Cadar (Dévai Cetate Sportprogramos Líceum), Ruth Stanciu (Aradi MSK). Fiúk, 66 kg: 1. Gabrielm Pleșa (Târgoviștéi SK), 2. Mihály Hunor (Csíkszeredai ISK), 2. Deák Roland (Csíkszeredai VSK), Claudiu Oancea (Kolozsvári U).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük