Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bajnokot vert a Sepsi OSK

Bajnokot vert a Sepsi OSK Sport

Újabb értékes skalpot gyűjtött be a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely szombaton második hazai mérkőzését is megnyerte, Hadnagy Attila góljával 1-0-ra legyőzte a bajnoki címvédő FC Viitorult, az I. ligás pontvadászat 4. fordulójában. Gheorghe Hagi sportszerűen gratulált a győzelemhez, elismerve, hogy a sepsiszentgyörgyieknek van keresnivalójuk az élvonalban.

 

A szombat délutáni kánikula dacára jó iramú mérkőzést láthatott a brassói Ifjúsági Stadion közönsége az I. liga újonca és a bajnoki címvédő között. Magas hőfokon kezdtek a csapatok, de a nagy küzdelem mellett sokat is hibáztak, a tapasztaltabb Viitorul irányította a játékot, míg a sepsiszentgyörgyiek gyors kontrákból próbálták meglepni az ellenfelet. A 21. percben a Viitorul betalált, de les miatt a gólt érvénytelenítette a játékvezető. A legnagyobb szentgyörgyi lehetőségre mintegy 28 percet kellett várni, ekkor Hadnagy Attila csapatkapitány csapott le a labdára félpályánál, majd a tizenhatoson belül, szemtől szembe Râmniceanuval óriási ziccert hagyott ki. A 38. percben Papsys veszélyeztetett, majd pár perccel később ugyancsak a litván játékos cselezte be magát a büntetőterületre, lehagyva védőjét a rövidsarkot célozta meg, de lövése mellé ment. Erre válaszként Pereira dolgoztatta meg Niczulyt, a fiatal hálóőr fél kézzel fölé tolta a brazil próbálkozását.

 

Lesgól és emberelőny

A második játékrész elején Ţucudean lesgyanús helyzetből – mint utóbb kiderült, szabályos – gólt szerzett csapatának, a partjelzőre hagyatkozó Kovács István játékvezető nem hagyta jóvá a találatot. Az 55. percben Dumitrescu lövését védte Niczuly, majd pár perc múlva Claudiu Herea végzett el egy veszélyes szabadrúgást, Râmniceanu szögletre mentett.

A 78. percben emberelőnybe került a Sepsi OSK, miután Boli szabálytalankodott Hadnaggyal szemben. A lépéselőny következtében lendületesebbé vált a piros-fehér mezesek játéka, a 86. percben Issa próbálkozását hárította az ellenfél kapusa, majd a hosszabbítás második percében Hadnagy hagyott ki egy hatalmas lehetőséget Râmniceanuval szemben. Alig fél perc múlva megismétlődött az előbbi jelenet, a félpályánál labdát szerző Patrick Petre adott remek labdát Hadnagynak, aki egyedül törhetett kapura, a 80 mezszámú gólgyáros másodjára már nem hibázott, és megszerezte idénybeli első gólját, amely egyben a Sepsi OSK szezonbeli második győzelmét is jelentette!

– Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, hatalmas teljesítmény legyőzni a bajnokot, érződött rajtuk a fáradtság, és mi ki tudtuk ezt használni. Több helyzetük volt, mint nekünk, de nem hagytuk magunkat, és sikerült élnünk a lehetőséggel. Örülök, hogy megtört a jég számomra, és sikerült betalálnom – fogalmazott a meccs után Hadnagy Attila, aki 37. élvonalbeli góljának örülhetett.

 

Mestermérleg

– Túlzás lenne azt állítani, hogy számítottunk erre a győzelemre, inkább reménykedtünk benne. A bajnoki címvédőről van szó, egy nagyszerű csapat, kiváló edzővel, amely véleményem szerint a legszebb futballt játssza a bajnokságban, emiatt még nagyobb az örömünk. Tudtuk mire számíthatunk, ismertük az ellenfelet, és sikerült azt a taktikai elképzelést megvalósítani, amit elterveztünk. A botoşani-i vereség után a játékosokkal sikerült megértetni milyen felelősséggel bírnak, és ha a folytatásban is szervezetten és kellő odaadással lépünk pályára, okozhatunk még meglepetést – értékelt Suciu Valentin vezetőedző, aki a csütörtöki mérkőzésre utalva elmondta, nem szabad elszállni ettől a győzelemtől, ez csak egy játék volt, még számtalan mérkőzést kell megvívni, a következőt épp Medgyesen, ahol megfelelő hozzáállással újabb pontokat lehet szerezni.

– Egy nagyon jó előző szezon után ilyen nehéz pillanatokon megyünk keresztül, ki kell elemezzük a helyzetet, és sürgősen magunkhoz kell térnünk. Az életben adódnak nehézségek, az ember értéke abban mutatkozik meg, hogyan tud kilábalni ezekből a helyzetekből. Bajnokként meg kell tanulni együtt élni ezzel a nyomással, a játékosok hozzá kell szokjanak ehhez, ellenkező esetben ugyanúgy ki fogunk kapni, mint ma, vagy mint a Dinamo ellen. Hiába uraljuk a játékot, és helyzeteket dolgozunk ki, ha nem javulunk a végjátékban, ha nem tudunk betalálni. Gratulálok az ellenfélnek, remekül kihasználta az adódó lehetőséget, ez az, amire mi nem voltunk képesek. Tudtuk, hogy az OSK ellentámadásokra fog alapozni, gyorsan és eredményesen tudnak kontrázni. Én azt mondom, megérdemlik, hogy ezen a szinten játszanak, mert hat pontot gyűjtöttek négy meccsen, mert legyőzték a bajnokcsapatot, mert van elképzelésük, és tudják, mit akarnak a pályán – nyilatkozta sportszerűen Gheorghe Hagi, csapata zsinórbeli harmadik veresége után.

 

  1. ligás labdarúgó-bajnokság, 4. forduló: Sepsi OSK–FC Viitorul 1–0 (0–0)

Brassó, Tineretului Stadion, mintegy 3000 néző. Vezette: Kovács István (Nagykároly). Sepsi OSK: Niczuly – Răduțoiu, Ursu, Oroș, Grecu – Ghinga, Thiaw – Petre, C. Herea (Mitra, 89.), Papsys (Huiban, 57.) – Hadnagy (Burlacu, 90+4.). Edző: Valentin Suciu. Viitorul: Râmniceanu – Rădoi, Hodorogea, Mladen, Boli – Ciobanu, Dumitrescu (Cicaldău, 58.), Ganea – O. Herea (Coman, 68.), Țucudean, Oliveira Pereira (Nedelcu, 68.). Edző: Gheorghe Hagi. Gólszerző: Hadnagy (90+3.). Sárga lap: Oroș (73.), illetve Boli (2., 78.), Dumitrescu (57.). Kiállítva: Boli (78.).

A 4. forduló eddigi eredményei: Temesvári Poli – Bukaresti Juventus 2-1 (gólszerzők: Munteanu 10., Mailat 69., illetve Tira 90.), FC Voluntari – FC Botoşani 1-3 (Vodut 35., illetve Golofca 42., 45, Fülöp 55.), Jászvásár – Kolozsvári CFR 0-2 (Culio 23., Hoban 33.). A Krajova – Astra és Chiajna – FCSB mérkőzések tegnapi lapzártánk után végződtek. A Dinamo – Medgeys találkozót ma 21 órától rendezik.

Az 5., hétközi forduló programja: kedden FC Botoşani – Temesvári Poli (16.45-től), Viitorul – FC Voluntari (15.45-től); szerdán Astra Giurgiu – Chiajna (17 órától), Juventus – Krajova (19.15-től), FCSB – Jászvásár (21.45-től); csütörtökön Medgyesi Gázmetán – Sepsi OSK (18.30-tól), Kolozsvári CFR – Dinamo (21 órától).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük