Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bajnoki ezüst és bronz

Bajnoki ezüst és bronz Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub két érmet nyert az U18-as korosztályú cselgáncsozók országos döntőjében, melyet hétvégén, Déván bonyolított le a szakági szövetség. A céhes városi Norocea Andra ezüst-, míg a sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna bronzérmet érdemelt ki.

A sportág legjobbjai, közel 300 cselgáncsozó lépett tatamira a kétnapos viadalon, Veres László és Czifra Attila tanítványai bebizonyították, hogy nem véletlenül számolnak velük az U18-as válogatottban, tudniillik Norocea Andra a dévai központban, Balogh Hanna pedig a kolozsváriban készül a kerettel.

A 48 kg-os súlycsoportban versenyző Andra két hónappal a vakbélműtéte után vállalta a megmérettetést, és érdemelte ki az ezüstérmet. A kiírásban még elsőévesnek számító Balogh Hanna (63 kg) nagy küzdelemben, büntetővel maradt alul az elődöntőben, és bronzéremmel vigasztalódhatott. Szász Gergő, Baricz Örs, Kocsis István és Deák Roland nem értek el helyezést.

– Nagyon örülünk az eredményeknek, a lányok megdolgoztak érte, végig összeszedetten dzsúdóztak. Andra még nem épült fel teljesen a vakbélműtétből, Hanna pedig még fiatal ebben a mezőnyben, mégis csak büntetővel kapott ki – újságolta Veres László edző, akitől megtudtuk, hogy hétvégén az U18-as sportiskolás elődöntőben lesznek érdekeltek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük