Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bajnokavatás és kupadöntő

Ma délután hivatalosan is pont kerül a 2018–2019-es megyei labdarúgószezon végére. A Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség az előző évek gyakorlatához hasonlóan ünnepélyes keretek között díjazza az idény legjobbjait, majd utána Papolc és Gelence összecsap a kupadöntőben.

A háromszéki labdarúgóévet ezúttal Árkoson zárja a szakági szövetség, a helyi kultúrotthonban 15 órától osztják ki a legjobb csapatoknak, illetve futballistáknak járó díjakat, korosztályokra lebontva. A kitüntetettek trófeákat, okleveleket és érmeket kapnak.

A IV. liga bajnoka a 66 egységet gyűjtő Zágon lett, két pont előnnyel zártak a tabella élén. A Sergiu Brujan által irányított alakulat 21 győzelem mellett három döntetlent összegzett a 26 forduló leforgása alatt, miközben 123 találatot jegyzett, és mindössze 14 gólt kapott, ami kimagasló teljesítmény a mezőnyben. A zágoniak készülhetnek a III. ligáért kiírt osztályozóra, ahol Brassó megye bajnoka, a Zernyesti Olimpic lesz az ellenfele. A versenykiírás szerint a 41 megye, illetve a bukaresti bajnokból oda- és visszavágós párharc során 21 együttes jut fel a harmadosztályba. Az első mérkőzéseket június 15-én 18 órától, a visszavágókat pedig június 22-én 17.30-tól bonyolítják le.

Az eltiltott játékos (Marius Filip játékosedző) használata miatt hatpontos büntetéssel sújtott Papolc fellebbezését elutasította a Román Labdarúgó-szövetség illetékes bizottsága, így nem kapták vissza a szóban forgó pontokat, emiatt be kell érniük a második hellyel. A harmadik pozícióban az 52 pontos Baróti VSK végzett, amely a pontvadászat második legjobb támadóalakzatával büszkélkedhet (98 rúgott gól), de ez talán érthető is, ha a mezőny két legjobb gólvágója ott futballozik, a gólkirály Zelch Ervin (27 gól), illetve Lázár Attila (24 gól).

A megyei futballünnep után, 17 órakor kezdődik a Román-kupa megyei döntője, ahol – akárcsak az elmúlt két évben – Papolc és Gelence méri össze erejét. Mint ismeretes, a 2018-as zágoni kupadöntőben Gelence 5–2 arányban bizonyult jobbnak Papolcnál, és vágott vissza az egy évvel korábbi, a 2017-es fináléban elszenvedett 2–1-es vereségért. A papolciak ezt megelőzően a 2015-ös és 2016-os kupakiírást is megnyerték.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük