Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bajnok a Kolozsvári CFR

Bajnok a Kolozsvári CFR Sport

A kincses városiak a rájátszás utolsó előtti fordulójában – a FCSB-vel szembeni hárompontos előnyüknek köszönhetően – nem győzelmi kényszerrel, ám annak tudatában léptek pályára, hogy a három pont megszerzése bajnoki címet ér.

Hirdetés
Hirdetés

A felsőház ötödik helyén tanyázó házigazdák nem adták olcsón a bőrüket, hiszen, amint azt a mérkőzés előtt Valeriu Iftime csapattulajdonos elmondta, ő inkább Gigi Becali csapatát szerette volna bajnokként látni. Ennek megfelelően fordulatos mérkőzés kerekedett, melynek végén Edward Iordănescu edző első bajnoki titulusát ünnepelhette.

A zuhogó esőben játszott mérkőzésen a kolozsvári gárda támadott többet, ám a Marius Croitoru által edzett Botoșani-iak is adtak a litván hálóőr Arlauskisnak munkát bőven. A túlsó oldalon a házigazdák kapujában Pap is hárított, amit háríthatott, ám az 53. percben tehetetlennek bizonyult, amikor Burcă fejesét követően a Țigănașu vállán megpattant labda, irányt váltva, a hálóba csorgott.

A mérkőzés legvitatottabb helyzete a 65. percben játszódott, amikor a házigazdák támadóját, a szíriai Al Mawas-t indította kitűnően Ongenda, ám a partjelző lest intett. Ezért is örvendetes, hogy a jelek szerint a 2021–2022-es bajnokság rájátszásában a bírák már a VAR segítségével ítélhetik meg a vitatható helyzeteket. „Bízunk benne, hogy addigra meglesz, bár nem garantálhatjuk”, nyilatkozta tegnap a Prosportnak Kyros Vassaras, a román bírói testület (CCA) elnöke. A folytatásban adok-kapok volt helyzetekből, ám a tabellán maradt a 0–1.

Edward Iordănescu tréner joggal büszke első bajnoki címére, hiszen a csapatot december elején vette át Dan Petrescutól úgy, hogy a CFR-nek hatpontos hátránya volt az FCSB-vel szemben. A trófeát és az érmeket csak a FCSB elleni jövő keddi, hazai mérkőzésen vehetik át a kolozsváriak.

Végül álljon itt néhány érdekesség a kolozsváriak friss bajnoki címe kapcsán:

– ezzel a hetedik bajnoki címmel a CFR kiegyenlíti a bukaresti Venus-t, és a mindenkori harmadik helyre avanzsál, a kolozsvári vasutasoknál csak a Steaua/FCSB (26) és a Dinamo (18) nyert többször bajnokságot;

– a Steaua 1993–1998 közötti menetelése után a második csapat, amelyik legkevesebb négy egymás utáni bajnoki címet tudhat magáénak;

– Arlauskis és Deac 6–6 bajnoki cím nyertesei, őket csak Marius Lăcătuș körözi le a maga 10 nyert bajnokságával;

– megvan az első apa–fia bajnoki edzőpáros: Anghel Iordănescu négy, míg fia, Edward egy bajnoki címet mondhat magáénak edzőként.

I. liga, rájátszás, felsőház, 9. forduló:

Kedden: FC Botoșani–Kolozsvțri CFR 0–1;

Tegnap, lapzárta után: FCSB–U Craiova;

Ma 20.30-tól: Clinceni–Sepsi OSK.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük