Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az újonc ellen győzni kell!

Az újonc ellen győzni kell! Sport

Ma 19.30-tól a Dunărea Călăraşi-t látja vendégül a Sepsi OSK a sepsiszentgyörgyi stadionban, ezzel a találkozóval kezdődik a labdarúgó élvonal 7. fordulója. A piros-fehér mezesek célja a harmadik hazai győzelem megszerzése, ugyanannyi hazai mérkőzésen.

A Botoşani-ból elhozott egy pont után a három pontért, illetve a tabella átmeneti harmadik helyéért száll harcba a nyolcpontos Sepsi OSK, ellenlábasa a hihetetlenül jó rajtot produkáló újonc, a kilencpontos Dunărea Călăraşi lesz. Eugen Neagoe vezetőedző az eddigi legnehezebbnek nevezte a ma esti összecsapást, nem véletlenül, ugyanis a vendégek eddig még nem szenvedtek vereséget idegenben.
– Újabb nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, nagyon nehéz dolgunk lesz egy olyan csapat ellen, amely nem veszített idegenben, és amely rendkívül szervezett, elsősorban védekezésben. Nagyon kell összpontosítanunk a mérkőzés teljes ideje alatt, annál is inkább, mivel kontrából nagyon veszélyes az ellenfél. A tanítványaimmal átbeszéltük ezt, azt is mondtam nekik, valószínűleg ez lesz az eddigi legnehezebb mérkőzésünk. De bízom a csapat erejében, bárki lép pályára – és itt most nemcsak a kezdő tizenegyre, hanem a három cserére is gondolok –, mindent megtesz majd a győzelemért. Nem az a fontos, hogy ki játszik, hanem az, hogy nyerjünk – fejtette ki a vezetőedző tegnapi sajtótájékoztatóján.
A mérkőzésről hiányozni fog a hétfőn koponyasérülést szenvedett bolgár Stefan Velev.
– Remélem, fizikailag is jól bírjuk majd a terhelést, tekintetbe véve, hogy hétfőn bajnokink, majd hosszú hazautunk volt Botoşani-ból, de nem panaszkodhatunk, mert vannak csapatok, amelyek háromnaponta játszanak tétmeccset. Egy motivált, fegyelmezett csapattal találkozunk, nekünk is hasonlóan fegyelmezettnek kell lennünk, és játékban föléjük kell nőni. Nagyon sok fog múlni a helyzetkihasználáson, remélem, hogy helyén lesz a játékosok szíve és a lába is – tette hozzá Neagoe, kihangsúlyozva, hogy valóban szoros a mezőny, de őt csak a saját csapata érdekli. – Mondtam is a fiúknak, ha győzünk ma, akkor előléphetünk a 3. helyre, és a többi mérkőzés függvényében ott is maradhatunk.
Az újonc călăraşi-iak a napokban tovább erősítették keretüket, ugyanis leigazolták Alexandru Bourceanut és Alexandru Munteanut. Az OSK és a Dunărea legutóbb 2017. április 2-án találkozott egymással Călăraşiban, a II. ligás pontvadászat 24. fordulójában, akkor gól nélküli döntetlen született, majd a piros-fehérek feljutottak az élvonalba, míg ellenlábasuknak egy év múlva sikerült ez a bravúr.
A 7. forduló menetrendje: pénteken 19.30-tól Sepsi OSK–Călărași; szombaton 16 órától Hermannstadt–Medgyes, 18.30-tól Astra–Voluntari, 21.30-tól Krajova–Dinamo; vasárnap 18.30-tól Kolozsvári CFR–Viitorul, 21.30-tól FCSB–Botoșani; hétfőn 21 órától Jászvásár–Chiajna. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük