Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az OSK-ból Tokióba?

Az OSK-ból Tokióba? Sport

A Liga 1 labdarúgó bajnokság alatt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csapatában gyakran kiemelkedő teljesítményt nyújtó Claudiu Petrila tagja Románia U23-as válogatottjának, amely a tokiói olimpiára készül.

A csapat jelenleg Spanyolországban edzőtáborozik, felkészülési mérkőzésen egy góllal kikapott Mexikótól, kedd este következett Ausztrália. Az U23-as válogatottnak is Mirel Rădoi a szövetségi kapitánya, vezető edzője, akárcsak a nagy válogatottnak, amely elveszítette két utóbbi mérkőzését (1–2 Grúziával, 0–1 Angliával).

A román U23-as válogatott a 2019. évi U21-es Európa-bajnokságon elődöntős csapatra épül, de több személycsere is történt a keretben. Valószínű, hogy amennyiben nem halasztódott volna az olimpia tavaly nyárról idénre, a Sepsi OSK két volt játékosa, Adrian Rus és Florin Stefan is utazott volna Tokióba, mindketten tagjai voltak a 2019. évi U21-es Eb meglepetéscsapatának.

Hirdetés
Hirdetés

Ugyancsak idevágó hír, hogy Sepsiszentgyörgyön folytatja pályafutását Radoslav Dimitrov. A 32 éves hátvéd 2019 nyarától erősíti a Sepsi OSK csapatát. „Szerződése az idén nyáron jár le, most azonban újabb egyéves megállapodást kötöttünk” – áll a klub közleményében. Diószegi László ugyanakkor azt is bejelentette, hogy sikerült megegyezniük a 29 éves Stefan Ashkovskival (képünkön), aki 2019 nyarától az FC Botoșani csapatánál játszott; azt megelőzően a Slavia Szófiánál. A 450 ezer euró értékűre taksált játékost a Rapid havi 5000 eurós fizetéssel csábította (Botoșani-ban 6500-at keresett), de ezek szerint nem járt sikerrel, és így valószínűleg Vali Gheorghe megszerzéséről lemondanak a szentgyörgyiek.

FRISSÍTÉS!

A Digi Sport értesülése szerint Ashkovski havi 7500-8000 eurós fizetésért írt alá az OSK-nak, amihez még hozzájönnek a különféle bónuszok. Ha ez igaz, a klub fennállása óta ez lesz az legnagyobb járandóság, amit labdarúgó kap kézhez. Ugyanakkor a jelenleg Bulgáriában vakációzó Andrei Dumiter (22) is azt nyilatkozta a Fanatik című bulvárlapnak, hogy továbbra is az OSK játékosa marad, nem fogadja el Gigi Becali ajánlatát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások