Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az ország élvonalában

Az ország élvonalában Sport

A Sepsiszentgyörgyi MSK sportolói az élen zártak a szombaton, Jászvásáron lebonyolított U23-as korosztályú birkózók egyéni országos bajnokságán. Incze Kriszta bajnoki címmel, míg Orbán Norbert ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét.

A 65 kg-os súlycsoportban szőnyegre lépő Incze Kriszta hozta a formáját, a tőle megszokott remek versenyzéssel felülmúlta vetélytársait, és a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Háromszék legjobb sportolója idei első aranyérmének örülhetett, mintegy kárpótlásként a számára nem túl fényesen végződő oroszországi felnőtt Európa-bajnokságot követően. Fiatal sportolónk idő előtt befejezte szereplését a kontinenstornán, tizedik lett. De jövőre hazai környezetben javíthat, ugyanis Románia ad otthont az Európa-bajnokságnak. Azelőtt viszont a felnőtt országos döntőben bizonyíthat, újabb bajnoki címért harcolhat, miután Temesváron megnyerte a döntőt megelőző selejtezőtornát.

Orbán Norbert a 61 kg-os súlycsoportban egészen a döntőig menetelt, ahol viszont 6–2 arányban alulmaradt ellenfelével szemben, emiatt be kellett érnie a második hellyel. A sepsiszentgyörgyiek harmadik kiválósága, Vitályos Alpár (97 kg) sérülés miatt nem versenyezhetett.

A birkózók javában készülnek a hétvégén Sepsiszentgyörgyön rendezendő sportiskolások országos egyéni bajnokságára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük