Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az ezüstérmes Lévai

Az ezüstérmes Lévai Sport

Múlt héten rendezték Varsóban a nemzetközi birkózó szövetség (UWW) olimpia előtti utolsó rangsorversenyét mindhárom szakágban. A 77 kg-os súlycsoportban az anyaországi Lévai Tamás az elődöntőben felülmúlta az orosz legendát, Roman Vlaszovot, ugyanakkor a fináléban alulmaradt a szintén orosz Abujazid Mancigovval szemben, így második lett.

Hirdetés
Hirdetés

A szabadfogásúaknál honosított vb-bronzérmes s egyben ötkarikás kvótás Muszukajev Iszmail (65 kg) két győztes mérkőzés után kisebb sérülése miatt visszalépett. A nőknél a 2013-as világbajnok, s szintén tokiói résztvevő Sastin Marianna kikapott az olimpiai 3., vb-2. tunéziai Marwa Amritól, és kiesett. Kötöttfogásban az Eb-3., Európai Játékok-2. Torba Erik (67 kg) a szokásos súlycsoportjánál feljebb lépve kiesett, a junior Európa-bajnok Lévai Tamás (77 kg) viszont lejjebb fogyott, s bravúros versenyzéssel ezüstérmes lett.

Egy lengyel és egy finn rivális felülmúlása után ugyanis az elődöntőben 1:1-gyel, később szerzett ponttal, biztos védekezéssel legyőzte a sportág egyik legendáját, a kétszeres olimpiai, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok orosz Roman Vlaszovot. A fináléban aztán már nem bírt egy másik orosz vb- és Eb-győztessel, Abujazid Mancigovval, így második lett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük