Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az első idegenbeli sikerért

Az első idegenbeli sikerért Sport

A válogatott szereplése miatti kéthetes szünet után folytatódik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, amelynek 8. fordulójában ma 18 órától a Concordia Chiajna vendégeként lép pályára a Sepsi OSK. Eugen Neagoe vezetőedző bízik benne, hogy játékosai átérzik a mérkőzés jelentőségét, és a teljesítőképességük 100%-át fogják nyújtani.

Az eddig három győzelemmel két döntetlennel és két vereséggel büszkélkedő Sepsi OSK a rangsor ötödik helyéről várja az összecsapást, míg mai ellenfelük a kiesést jelentő 13. pozíciót foglalja el. A szentgyörgyiek ebben az idényben még nem tudtak győzni idegenben, a Hermannstadt és FCSB otthonából vereséggel, míg Gyurgyevóból és Botoşani-ból egy-egy ponttal a tarsolyában távozott. Ilyen előzmények után csak a győzelemmel lehet elégedett Eugen Neagoe vezetőedző, aki azonban óvatosságra intett a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. Az oltyán szakember szerint nem lesz könnyű dolguk a Concordia ellen.
– Nehéz meccs vár ránk, nem csak az ellenfél miatt, hanem azért is, mert műfüvön mérkőzünk, ehhez pedig alkalmazkodni kell. Ugyanakkor bizakodó vagyok, annak alapján, amit a fiúk az edzéseken és a hivatalos mérkőzéseken mutattak, jó formában vagyunk, és remélem, az eddigi játékunkon javítani tudunk. Természetesen győzni szeretnénk, és feljebb lépegetni a rangsorban. Jelenleg jó helyen állunk, de én is, és a fiúk is többet akarunk ennél – nyilatkozta Eugen Neagoe.
A szakember megemlítette, hogy a román U21-es válogatott Portugália és Bosznia–Hercegovina legyőzésével nagyon közel került a jövő évi olaszországi Európa-bajnokságon való részvételhez, a keretet két OSK-játékos, Florin Ștefan és Rus Adrian is erősíti, akik kivették a részüket a sikerből. A vezetőedző gratulált az utánpótlás-válogatott, illetve tanítványai teljesítményéhez. A két játékos csak később csatlakozik klubcsapatához, így ma valószínűleg nem számítanak rájuk.
Bokor János sportigazgató tájékoztatása szerint továbbra is szeretnének egy olyan csatárt leigazolni, aki pluszt jelentene a csapat támadójátékában, azonban még nem találtak az igényeiknek megfelelőt. Gabriel De Moura, a piros-fehérek brazil légiósának véleménye szerint jó úton haladnak, és arra számít, hogy az alapszakasz végén ott lesznek a legjobb hat között. Nem örül annak, hogy műfüves pályán kell játszaniuk a Chiajna ellen, de mindent megtesznek a győzelemért.
Labdarúgó I. liga, 8. forduló: ma 18 órától Concordia Chiajna – Sepsi OSK, 21 órától Bukaresti Dinamo – Astra Giurgiu; szombaton 15 órától Dunărea Călăraşi – FC Botoşani, 21 órától Medgyesi Gázmetán – Krajovai CSU; vasárnap 18 órától FC Voluntari – Jászvásári Poli, 21 órától Kolozsvári CFR – FCSB; hétfőn 21 órától FC Viitorul – Hermannstadt. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük