Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az első győzelem kipipálva

Az első győzelem kipipálva Sport

Gulyás István szövetségi kapitány úgy fogalmazott, a magyar férfi kézilabda-válogatott minden játékosa megfelelt az elvárásoknak az oroszok ellen egy góllal megnyert szombati Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.

„Azt kaptuk, amit vártunk. Amire készültünk taktikailag, azt hellyel-közzel meg tudtuk oldani. A mérkőzés előtt az öltözőben mindenkinek megfogalmaztunk célokat, és ennek mindenki megfelelt” – nyilatkozta a 26-25-re megnyert malmői meccs után Gulyás István.

Bár a magyar csapat kétszer is négy góllal vezetett, a vége mégis szoros lett, az utolsó pillanatban, egygólos vezetésnél azonban Mikler Roland ziccert védett, így férfi válogatottunk nagy tornán először győzte le Oroszországot. „Nem akarom cáfolni saját magamat, építkezünk. Ezzel a győzelemmel semmi nem történt, ez egy állomás számunkra. Persze, sokkal boldogabb a lelkünk, ráadásul az egygólos győzelmek a legszebbek” – fűzte hozzá Gulyás.

A mezőny legjobbjának megválasztott Mikler Roland úgy vélekedett, meglehetősen hullámzó meccset játszottak, ugyanakkor rávilágított, hogy a megszerzett két ponttal megmaradt az esélyük a továbbjutásra, de semmin nem kell változtatniuk, hiszen éppen a nyugodtság, a higgadtság az erényük, miközben azt csinálják, amit az edzők elvárnak tőlük.

„Le a kalappal a csapat előtt, így kell harcolni, így kell küzdeni, így kell nekimennünk a dánoknak is. Ha szívvel-lélekkel, az utolsó pillanatig csináljuk, kevés hibával, akkor képesek vagyunk ilyen mérkőzéseket játszani” – mondta.

A magyarok ma 21.30-tól az olimpiai és világbajnok dánokkal találkoznak a malmői E csoportban. A dánok korábban egy góllal kikaptak Izlandtól (31–30). A középdöntőbe az első két helyezett jut.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások