Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az Eb-re hangolnak

Az Eb-re hangolnak Sport

Két kézdivásárhelyi kosárlabdázó is behívót kapott az U20-as korosztályú romániai női válogatottba, amely jelenleg Brassóban edzőtáborozik. Bartók Rita és Demeter Nóra is tagja annak a keretnek, amely a júliusi, Izraelben esedékes B-divíziós Európa-bajnokságra készül.

A Dan Calancea és Miruna Crasnic edzők által irányított U20-as női kosárlabda-válogatott június 24-ig a Cenk alatti városban edz a csúcsformába kerülés érdekében, majd Bukarestbe teszik át székhelyüket, ahol július 7-ig készülnek, és Görögországgal vívnak barátságos mérkőzést. A B-divíziós Európa-bajnokságot július 8. és 16. között az izraeli Eilatban rendezik meg, Románia Írország, Nagy-Britannia, Horvátország, Fehéroroszország és a házigazda Izrael ellen lép parkettre a B-csoportban.

Az U20-as román női kosárlabda-válogatott játékoskerete: Ana Ferariu, Claudia Dinu, Alina Pop, Ecaterina Armanu, Ioana Ghizilă, Anda Bota, Roberta Bot, Alina Podar, Irina Enache, Claudia Stan, Raluca Matei, Mara Ticu, Demeter Nóra (Pécsi PEAC), Diana Moldoveanu és Bartók Rita (Kézdivásárhelyi SE).

A Tudor Costescu, Ionut Bascoveanu és Alexandru Ziguli által irányított U20-as férfi válogatott jelenleg a fővárosban edzőtáborozik, a B-divíziós kontinenstornán pedig a hazai pálya előnyét élvezheti, ugyanis július 14–23. között Nagyvárad lesz a helyszíne a korosztályos Eb-nek. A keretet erősíti a sepsiszentgyörgyi Kuti Nándor is, aki nemrég bajnoki címet ünnepelhetett a férfi Nemzeti Ligában, a Kolozsvári U-BT színeiben. A C-csoportba sorolt Románia Grúzia, Macedónia, Albánia és Málta társaságában kezdi meg szereplését az Eb-n.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük