Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az aranykovács

Az aranykovács Sport

A magyar női kézilabda utánpótlása történelmet ír, az U19-es válogatott vasárnap este lett Európa-bajnok, az U20-as egy évvel ezelőtt világbajnok. Mindkettő veretlenül, hazai környezetben (Győr, illetve Debrecen). Mindkettőnél alapjátékos volt a huszadik életévében járó Kácsor Gréta. Mindkét csapatot szövetségi kapitányként és edzőként vezette aranycsúcsra Vlagyimir Golovin. Ritka párhuzamok.

Vlagyimir Golovin a mai Ukrajna területén, Odessza városban született 1970. március 21-én. A közép-kelet-európai rendszerváltások utáni időszakban, 1992-ben telepedett Magyarországra, ahol több kézilabda csapatban is játszott: Szolnoki KC, Kiskőrös KSK, Hargita KC, Szászhalombattai KE. Az utóbbinál kezdett edzősködni, majd női csapatokat is irányított. Edzője volt a világ egyik legviccesebb nevű női csapatának. A Bugyi SE leírva még úgy ahogy beazonosítható, de rádióban nem hangzik egyértelműen sportegyesületnek. (Bugyi nagyközség Pest megyében, a Dabasi járásban.)

Hirdetés
Hirdetés

A magyar állampolgárságú Golovin egy ideig másodedzőként dolgozott utánpótlás-válogatottaknál, és a Budapesti MTK női csapatát irányította, amikor (tavaly tavasszal) felkérték, vegye át a világbajnokságra készülő U20-as nemzeti csapatot, amelynek kapitánya (Hajdú János) egészségi okokra hivatkozva visszavonult. Sokan kétkedve fogadták az oroszos akcentussal beszélő mestert, ám ő dolgozott, és bizonyított. Nemcsak kiváló kézilabda szakember, hanem rendkívül jó pedagógus. Alapos, erőt, önbizalmat sugároz, nincs hiszti, mindig nyugalomra, összpontosításra, küzdésre buzdít. Megvan az eredménye!

Azt rebesgetik, ha a dán Kim Rasmussen nem „hozza” a várt eredményeket az év végi világbajnokságon és a jövő évi olimpián, akkor Vlagyimir Golovin átveheti a helyét a magyar felnőtt válogatott élén. Addig azonban van még az orosz mesternek egy ifjúsági feladata, a jövő nyári, brassói-bukaresti U20-as világbajnokság, ahol triplázhat, páratlan sorozatot koronázhat a magyar sikercsapattal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük