Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az aranyérem a cél

Az aranyérem a cél Sport

A 2016-os évi bravúros teljesítményhez hasonlóan idén is duplázna a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, amely februárban a Román-kupát már elhódította, és már „csak” a ma kezdődő bajnoki döntőben kell diadalmaskodnia ahhoz, hogy ebben az idényben mindent megnyerjen a hazai kosárpalettán. A döntőbeli ellenfél, akárcsak a kupában a Szatmárnémeti VSK lesz.

 

Zsinórban harmadik bajnoki címét gyűjtheti be a Sepsi–SIC, amely a negyedik fináléját vívja a női élvonalban. „Egész évben arra készültünk, hogy megnyerjük a bajnokságot, és most már valóban célegyenesbe fordultunk. Azt gondolom, minden szempontból készen állunk” – nyilatkozta tegnapi sajtóértekezletén Zoran Mikes, a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

A bosnyák mester azt mondja: fizikailag, mentálisan és taktikailag is előkészítették a mérkőzést. „Fizikailag nem azt jelenti, hogy senkinek sincs semmi sérülése. A bajnokság végére mindenkinek, feltehetően az ellenfél játékosainak is van már valami gondja, de itt most már senkinek semmire sem lehet kifogása: ezeket a meccseket le kell játszani, és meg kell nyerni” – szögezte le Zoran Mikes, aki arra kérte a szurkolókat, legyenek minél nagyobb számban a helyszínen, és biztassák a csapatot, mert azt „semmivel sem lehet pótolni”.

Ancuţa Stoenescu, aki jóllehet 12. bajnoki érmét nyerhetné, és ezzel alighanem csúcstartó lenne a román női kosárlabda történelmében, szerényen úgy nyilatkozott: nem az a fontos, hogy neki mi lenne a jó, hanem az, hogy a csapat elérje célját. Úgy vélekedett, egyetlen dolog jelenthet biztosítékot ismét a csúcsra jutni: a befektetett munka.

Az egyik csapat három győzelméig tartó párharc első két mérkőzését a Sepsi Arénában rendezik ma és holnap 19 órától. A buszok 18 és 18 óra 15 perckor indulnak a végállomásról.

Az eredménytől függetlenül legalább egy mérkőzésre Szatmárnémetiben is sor kerül április 26-án 18.15-től (a tervek szerint ezt élőben közvetíti a Digi Sport). Ha nem jutnak dűlőre, akkor 27-én lesz még egy meccs, és ha akkor sincs győztes, akkor a mindent eldöntő ötödik meccset Sepsiszentgyörgyön rendezik április 30-án.

A bronzmeccsen a Brassói Olimpia és a Kolozsvári Egyetem csap össze.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük