Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Az akaraton múlik minden!”

„Az akaraton múlik minden!” Sport

Idénybeli első győzelmét kísérli meg behúzni a Sepsi OSK, amely az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának mai nyitómérkőzésén az FC Voluntari otthonába látogat. Az Anghel Iordănescu Stadionbeli mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Hirdetés
Hirdetés

– Nehéz meccsre számítok, egyrészt amiatt, hogy idegenben kell játszanunk, másrészt az ellenfél miatt, ugyanis egy olyan csapat ellen lépünk pályára, amely remek formában kezdte a bajnokságot, annak ellenére, hogy hozzánk hasonlóan több játékost is kicseréltek a nyári szünetben. Nagyon jól összerakták a csapatot, igazoltak hiányposztokra, úgyhogy most nagyon jól mutatnak. Voluntari nemcsak jó játékot mutatott, de pontokat is gyűjtött, ami nagyon lényeges. Mi továbbra is adósok vagyunk az első győzelmünkkel, a legutóbbi mérkőzés után elbeszélgettem a játékosokkal, remélem, megértették, hogy az eddigieknél többre lesz szükségünk, ha nyerni akarunk – fejtette ki szokásos, meccs előtti sajtótájékoztatóján Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője.

A szakvezető szerint az idény első három meccsén elfogadhatóan teljesített a csapat a nagynevű ellenfelekkel szemben, viszont nagyon elégedetlen volt a legutóbbi, Viitorul ellen mutatott játékkal. Meglátása szerint a megbeszélteket nem sikerült a pályán alkalmazni, ezért saját magát is felelősnek tartja, és reméli, ezúttal érthetőbben tette közzé elvárásait a játékosokkal szemben. „Az edzéseken is változtattunk, nagyon bízom benne, hogy ma 18 órától fizikailag és mentálisan is készen állunk a kihívásra. Az akaraton és az elszántságon múlik minden” – fűzte hozzá a tréner.

A Sepsi OSK és a Voluntari eddig tíz alkalommal találkozott a bajnokságban, a szentgyörgyiek mindössze egyszer tudtak nyerni, mégpedig 2–1-re, 2018. május 12-én a rájátszásban. Ezenkívül négyszer osztozkodtak a pontokon, ötször pedig az Ilfov megyeiek örülhettek. Az FC Voluntari az ötödik helyről várja a ma esti összecsapást, két győzelem mellett 1–1 döntetlen és vereség az eddigi mérlegük. A három döntetlennel rendelkező Sepsi OSK jelenleg a 12. helyet foglalja el a ranglistán.

Labdarúgó I. liga, az 5. forduló menetrendje: ma 18 órától FC Voluntari – Sepsi OSK, 21 órától FC Argeş – U Craiova; szombaton 14.45-től Academica Clinceni – Medgyesi Gázmetán, 21.30-tól FC Viitorul – Astra Giurgiu; vasárnap 19 órától Kolozsvári CFR – Chindia Târgovişte, 21.45-től Jászvásári Poli – FCSB; hétfőn 18 órától FC Hermannstadt – FC Botoşani, 21 órától Dinamo – Aradi UTA.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük